kocaelideyim maalesef ama anladığım kadarıyla psudan kaynaklanıyor
1741764231
denemiştim bunu fakat işe yaramamıştı wattman'ı araştırdığım da yapmıştım
peki bu pil'i çıkartmamdan dolayı ekran gelmiyor olabilir mi çünkü önceden ekran gidiyordu kapatınca açılıyordu ben kapandıktan sonra forum da gördüğümü denedim pil'i çıkartıp takmayı bir de anakartta clrt yazan 2 pin var bu mu?
bios'u sıfırlamak için açıkçası bios pil'ini çıkarttım ama onu çıkarttıktan sonra zaten görüntü tamamen gitti denilebilir
1741569987
nasıl yapacağım pek bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim bir de verdiğiniz tüm bilgiler için size de teşekkür ederim
ben de şaşırmıştım amd'nin kendi destek bölümünden yabancılardan okuyunca 7000 serisinde 6000 serisine nazaran daha fazla oluyormuş bu arada verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim deneyeceğim
ram ayarını sadece mhz olarak değiştirmiştim diye hatırlıyorum 2400den 3200'e auto diye ayar hatırlıyorum nedense onun dışında hiç ellemedim bios'u
1741569491
açıkçası 2 yıldır bir sorun yoktu fakat ben de öğrenci olduğum için pek bakım yaptıramadım termal macun değiştirmek gibi örnek veriyorum...
evet bu konuyla başladı tüm sorunlarım driver siliniyordu sürekli ddu ile sildim yükledim eski driver denedim fakat çözüm bulamadım en son da zaten tamamen görüntü gitti
1741569124
ssdyi laptop da denedim ssd'de sorun yok
kabloları yeni satın aldım eskilerdedir diye belki sorun ramleri kontrol etmiştim fakat işlemciyi hiç kontrol etmedim kontrol edeceğim şimdi onun dışında arkadaşın sistemiyle yarın bir deneyeceğim ekran kartını bakalım onda ne olacak.
bir bilgisayarcı da bana psudan olabilir demişti bilmiyorum benim de şüphem ekran kartında çünkü pci e kablosunu ilk aldığım gün ki gibi takınca soldakini sağ'a sağ da ki kabloyuda sola takınca ışığı yanmıyor tam tersi takınca yanıyor
1741568631
ekran kartına takılı fakat ne onboardda ne de...
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar iyi sahurlar herkese.
Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci: Amd Ryzen 5 5600X
Ekran Kartı: Asus Dual RX6750XT
Anakart: Asus Prime b450m-k II
Ram: Xpg Gammix D30 16GB 3200 MHz DDR4 CL16 Ram
PSU: 650Watt Cougar Gemini S kasanın içerisinden çıkan PSU
SSD: James...