Fariz isimli üyenin son içerikleri

1. Fariz

Işlemci aniden hız düşürüb fazla lag yapiyor.

Merhaba, laptopum HP Pavilion 15 cs1043ur, CPU ise i5-8265U. Laptopu bataryada kullanırken anlık donmalar ve lag yaşıyorum. CPU 0.4 GHz’e düşüp tekrar yükseliyor. Bu sorun, yeni değiştirdiğim bataryadan kaynaklanıyor olabilir mi? Batarya orijinal değil — A sınıfı (A-class) olarak satılmıştı...
  2. Fariz

Işlemci 0.4ghz düşüyor sonra yükseliyor.

Her kese tesekkur ederim/ Bu bir sorun diyilmis bunun nedeni U series islemcilerin davranisidir. Batarya kullaniminda performansi cok dusurub batarya ile uzun kullanim sunuomuslar biosdan yapilan ayarlara configruable tdp up bile cevab vermiyorlar. Uretici tdp lerini chipsetlere kazimis. Sarjda...
  3. Fariz

Sebebini bulmasam rahat edemem. Bu laptopu ikinci el aldim bataryasi 0dı batarya degistirdim batarya şuan 2-3 saat calistiriyor ama bu ghz düşmesi bilemiyorum batarya sorunumu yoksa donanimsal sorunmu yoksa surucu sorunumu?
  4. Fariz

Ama hep cekince olmuyor ki, ustunden bir 10-15 dakika kecdikden sonrada ara sira iş sırasında 3.2 ghzlerden anında 0.8 sonra 0.4ghz dusub sistemi lag durumuna sokub yeniden yukseltiyor her 2-3 dakika tekrarliyor gibi.
  5. Fariz

3-4 gün önce, cpu stress testinde sicaklik 72 derece ustunu görmüyor. Lp1 15w yukari cikmiyor, 25w koysam bile galiba bu chipsete gomulu bir ayar. Ama turbo sirasinda 30-35w cika biliyor. Thermal throtting diyil cunki turbo bitince sicaklik 72-73C.
  6. Fariz

Bence tam olarak öyle diğil bug gibi bir sey bu anlık 0.4 dusuyor sonra yukseliyor. Sistemi cok kotu etkiliyor
  7. Fariz

Selam, 8265u işlemcim 0.4ghz düşüyor sonra tekrar yükseliyor cok ciddi laglar oluşuyor. Bu düşüş laptopdan adaptoru ayırdığımda oluşuyor. Bir cok mekale okudum video izledim throttlestop proqramıyla bdprochot kapatinca olmuyormuş birdaha. Peki benim sorum şöyle. Bu neden oluyor ki? Laptopumda...
Geri