Fatih50327 isimli üyenin son içerikleri

1. F

RTX4050 6Gb Laptop GPU SDXL LoRA training için yeterli mi?

Yanlış değilsem juggernaut sdxl değil sd 1.5 modeli. Ben 1.5 yıl falan forge arayüzünü kullandım şimdi de daha düzgün bir sisteme geçtiğim için forge-neo kullanırken comfyui öğrenmeye çalışıyorum. Benim şahsi tavsiyem zaten stability matrixiniz varmış ordan forge neo indirip onu kullanmanız...
  2. F

RTX4050 6Gb Laptop GPU SDXL LoRA training için yeterli mi?

Sdxl ile influencer bildiğim kadari ile uretmezsin. Z-image turbo 6gb VRAM için uygun ve denenebilir ben de 1 hafta öncesine kadar aynı ekran kartı ile yapıyordum. Hem sdxl hem z-image deneyebilirsin bence. Sdxl genelde 30 sn , z-image 50 saniye sürüyordu. Bildiğim kadarı ile qwen ile de...
  3. F

Yardım 25-30 Arası Laptop Tavsiyesi Olan Var Mı?

Kardeşimin laptopu bozulduğu için kendisine bir laptop bakıyoruz. Oyun falan oynamıyor herhangi bir stüdyo işi ile de uğraşmıyor genel olarak sadece iş için world/excel/power point kullanıyor ve film/video izliyor. Kendisini sadece bu işler için 50-60 k lık laptoplar almaması gerektiğini...
  4. F

Topladığım Sisteme Bakar Mısınız

Tamamdır hocam çok sağ olun
  5. F

Onu da düşündüm ama Bir diğer çok sık kullandığım Stable Diffusion uygulaması malesef nvidia kartlar ile çok yüksek farklarla daha iyi çalışıyor o yüzden nvidia bakıyorum.
  6. F

Tamamdır yani parçaların kötülüğünden ziyade biraz daha gereksiz üst düzey olması sorun oluyor. Teşekkür ederim. 1772990362 Evet. Yapacaklarım için o ekstra 4 gb vram daha lazım olucak malesef. Yoksa 5070 e genel olarak daha iyi bir tercih olarak bakıyorum 1772990420 5070 12 gb olduğu için...
  7. F

Bu arada sormayı unuttum ama mantıksız olmasının sebebi nedir. Fiyat mı almaya çalıştığım ürünler mi tercih edilmeyen ürünler. Genel olarak alabileceklerimin üst segmentini seçmeye çalıştım çunki.
  8. F

Tamamdır teşekkür ederim 1772974753 Aslında işlemci , anakart ve psu yu ortalama seviyelere çekersem hemen hemen 15 k düşürebiliyorum da önümdeki rahat bir 5 yıl daha bu işlerle uğraşmamak için biraz aşırıya kaçtım genel olarak. Ama fiyat da tuzlu oldu tabi.
  9. F

Daha almadım. Monitörü çıkarırsak 80 k ama evet bana da biraz pahalı geliyor şu anda. Tabsiyeniz varsa dinlemek isterim.
  10. F

Ram i dediğiniz gibi sonradan almak en mantıklısı geldi. Bir ram daha alırsam monitör alamıyorum xd 1772973319 Total olarak 91 bin tl patladı. Ne kadar karlı ona da karar verebildiğim söylenemez açıkçası. Biraz pahalı tuttu ama bir yandan da aklımda en az 5-6 yıl götürür düşüncesi var şu an da...
  11. F

Hem bu siteden hem de gemini yardımı ile sora sora bir sistem topladım. Asıl amacım stüdyo işleri ile uğraşmak ama hikaye oyunları da oynarım diye düşünüyorum. Bu sistem sizce nasıl duruyor? Anakartta biraz fazla pahalıya kaçtım ama belki gelecekte arttırma falan yaparsam diye ucuza da kaçmak...
  12. F

Yapay zekanın 5060 ti 16 gb ve ryzen 7 9700X tavsiyesi

Bilgim az olduğu için ekran kartında 2. el mantığına girmek istemedim. Çok para veriyorsun zaten bir de dolandırılmak korkutuyor.
  13. F

Net bir bütçe söylemedim bundan önce bir tavsiye daha verdi az düşür fiyatları dedim buna düşürdü ve bana az çok uygun. Bütçem burdan hesaplarsak ekran kartı 30k + işlemci maks 15k + bu yapay zekanın yazdıkları 15 k + ssd var 0k + ram de başlangıç ddr5 16 gb alıp arttırırım ordan da 8-10 k desek...
  14. F

Bu ekran kartı ve işlemci ile bir sistem dizicem bana tavsiyeler sunar mısın dedim ve bunları sundu genel olarak verdiğim fiyat aralıklarında. Bu parçalar sizce mantıklı mı veya daha uygun, fp seçenekler var mı? SİSTEM BİLEŞENLERİ LİSTESİ Kullanım Amacı: - Öncelik: Stable Diffusion ve Blender...
Geri