dedigini yapmamani oneririm. 2k guzel bir monitor al. sistemi en ust noktadan al. o oledi iki gun sonra koyarsin onune. oled kullaniyorum. olmazsa olmaz degil... ama memnunmuyum? oldukca...
ikisi de seni memnun edecektir. ikisi de ayni seri kart. ben olsam guncellikten yana olur 80 alirdim. oled monitore gelince, yaklasik 3-4 aydir oled monitor kullaniyorum oldukca memnunum. yazilimdaki korumalari kapatmayin ve monitor basinda degilken monitoru kapali tutun hic bir sorun...
abi tum sistem bu farkindamisin?
valla 26k butun sistem icin ben ideal buldum. sadece kasa olsaydi dusunulurdu. fakat ek ssd gerekebilir. eger 12. nesil cpuya biraz daha guncel birseye gecmek istersen bu mumkun. 13. nesil icin de 14. nesil icin de bu gecerli. sahsi fikrim bu sistem seni gayet...
kardes vatan ve incehesapta hazir sistemlerde indirimler oluyor. belki daha iyilerini alma imkanin olabilir. ve sana tavsiyem forum icerisinde indirimler vs var onlari bir incele. ayrica butceni soyle belki sana daha iyi pcler onerebilirler. tabi bu dediklerim buyuk ihtimal sadece kasa ama sen...
tahminim su yonde. islemci guclu bir islemci. tam yuke ciktiginda, buyuk ihtimal islemcin throttle oluyor ve eski degere geri donuyor.
1758992716
ve surekli bu isleme devam ediyor. tavsiyelerim su yonde iyi bir 360 mm aio ve anakart'i vrm den dolayi upgrade etmek.
bazi arkadaslarin yazdiklari seye benziyor; bi ara sokta satilan mallar vardi. ucuz olan duyulmamis markaya da piyasada bilinen marka olana da ayni sirket yapiyordu. birine kiytirik/ucuz uretim yapip malinin ucuz olmasini sagliyodu. diger bilinen markaya ise urunu daha kaliteli uretip oyle...
aga param olsa ve alacak olsam gamegaraja para vermezdim. niye ayni ozelliklerde msi 85k da bu 75k? ayrica birseyin yaninda birsey hediye olarak geciyorsa ben hep isgillenirim
o linkte bulunan anakart o islemci icin giris seviyesinde, yeterli fakat daha iyileri de var listede istersen onlara da bakabilirsin, fakat biraz tuzlular. aio tarafinda ise bence gamepower yeterli fakat degistirebilirsen nzxt lian li asus gibi markalar var. istersen soyle yap youtube tan bu...
kaldi ki bu konularda asiri bilgili biri degilim sen aklina uygun olani bak iste. diger tecrubelrimden de kendine pay bicersen karina olur diye dusunuyorum.
aga baktigin sitede
AMD Ryzen 7 9800X3D
2 x 16 GB DDR5
MSI RTX 5070 12 GB
sistemler var bunedir? bu kadar parayi buna verecegime asagidakiler daha kafi buna gore
ve bu kadar extream olmaya da gerek yok gayet su alttaki bile yeterli...