Herkes merhaba, aklımdaki soru başlıktaki gibi bu gün x dersinin x hocası dersele katılmama rağmen elimden geleni göstermeme rağmen ders içi notumu sınav notlarım düşük diye düşürmesi. Evet çok çocuka gelebilir ama hazırlık sınıfı öğrencisiyim ve dersten geçemezisem yaşıtlarımdan zaten 1 sene...
durumumu özetliyim ilk önce aklımda ps 5 almak vardı ama türkçe dil desteği olmayan oyunların çıkması büyük bir sorundu o yüzden pc yi yükseltmeye karar verdim 20 k bütçem var alıcaklarım ekran kartı ve işlemci aklımda 3070 ve r5 5600 almak vardı ama sonra 3070 in vramı düşük olduğu için...
şimdi benim aklımda 3070 vardı ama bana birçok kişi 8 gb vram olduğu için almamamı söylediler bende o fiyat bandında rx 6750 xt olduğunu gördüm hemde 12 gb ama bu seferde rx alınmaz diyenler çok arttı benim terciğim nvdıa dır ama hem fiyat hemde vram az olduğu için şuanlık uygun olarak rx 6750...
Şimdi ben yakında ekran kartımı değiştiriceğim ve bütçeme uygun 2 kart var biri rtx 3070 diğer rx 6750 xt şimdi benim gönlüm 3070 den yana ama iştr vramı düşük rx6750 performans bakımından farkları yok ama vram farkları var sırf bu vram farkı yüzüne rx tercih etmelimiyim bir çok kişi rx almamamı...
yakında 3070 almayı düşünüyorum ama 8 gb vram sorunu var diyorlar şimdi 1080 p kullanıyorum 1080 pde 8gb vram kaç yıl boyunca çıkıcak oyunları açar sizce veya oyunlarda ne yaparsam harcadığı vrami düşürebilirim ayarı ultradan high çektiğimde kullanılan vram düşermi mesela high medium kaç yıl...
Kısaca konu başlıktaki gibi 25 k bütçem var 4060 ve işlemci için 5 k bütçe daha lazım bende elimdeki gtx 1070 i ve r5 2600 bide b 450 m s2h anakartı 5 bine satabilirmiyim sizce ?