Arkadaşlar merhabalar, bir süredir sıklıkla aldığım bir sorunum mevcut. Çoğunlukla bilgisayar yükteyken görseldeki gibi bir çökme ile karşılaşıyorum. Oyun oynarken ansızın siyah ekran oluyor ve kapanıyor, sistem tekrar başlatılıyor. Fakat nadiren de olsa yükte değilken mavi ekran yiyorum...
Tekrardan Merhaba arkadaşlar. Tavsiyeniz üzerine termal macunu değiştirdim. İncelemelerime göre Boşta 48 derece Yükte 66 derece oluyor. ( High ayarlarda oyunlar dahil ) Teşekkürlerimi sunuyorum.
Ama şunu diyebilirim. Rust girip denedim. Orta ayarların bir tık üstünde 67 derece sabit bir işlemci performansı aldım. 200 Fps söz konusu. Valorantı siz düşünün.
açıkçası sanmıyorum, şahsen kendim taktım. Hatta tam oturuyor mu diye önce bir denedim. İşlemcide ufak bir iz oluştu. Oturduğunu anladım ve monteledim. Yarın macunu yenilerken tekrar bakacağım.
Boştayken bu kadar fazla olması sadece canımı sıkıyor. 45 - 50 arası olsa yine kafiyim. Oyundayken 85...
Dediğiniz gibi güç modunu seçtim, oyunda 85 derece oluyor. Termal macunu sipariş verdim hayırlısıyla yarın değiştireceğim. Teşekkür ediyorum, bilgilendiririm yine.
Dediğinizi yaptım 4 derece düştü. Dengeli mod seçiliydi. Güç tasarrufuna aldım. Anlık olarak 47 derece, fakat bu oyunlarda performansı etkiler mi ? Termal macunu değerlendireceğim. Teşekkür ediyorum