Ürünün sitesinde Intel xmp 3.0 desteği olduğu yazıyor. Çalışmama gibi bir şey olacağını sanmıyorum ama belirtilen değerlerde, yani 6000mhz cl30 çalışması için bios ayarlarindan xmp profilini seçmeniz lazım.
Oyun konusunda fiyat/performans olarak AMD ama işin içine amatör veya profesyonel biraz birşeyler katayım derseniz kesinlikle Nvidia. Nvidia Cuda, CAD/CAM işlerinde artık standart haline gelmiş durumda ve bu konuda en yüksek verimliliği de ancak Nvidia ekran kartları ile alabilirsiniz.
Edit: imla
Ramlerin 7000mhz+ olması iyi olmuş. Ben, naçizane, üretkenlik için şu an en iyi fiyat/performans işlemcisi olan 270k plus ve iyi bir sıvı soğutma tercih ederdim. İşiniz CPU ağırlıklı olacaksa bu işlemciyi hava soğutma kesmez muhtemelen. 9950x3d2 fiyatını haketmiyor diye düşünüyorum. 2k/4k...
Ram ne aldınız bilmiyorum ama kapasitenin yanında Intel işlemciler AMD işlemcilere kıyasla yüksek ram hızlarına izin veriyor ve sizin sistem için de ne kadar yüksek ram frekansı o kadar daha fazla bellek bant genişliği.
Vaktiyle Asus Xonar D2 (Asus'un piyasaya çıkardığı ilk ses kartı) ses kartım ve Creative G500 ses sistemim vardı. Müzikleri ve filmleri bu ikiliden dinlemek keyif verirdi bana. Ses kartını pci girişli olduğu ve yeni anakartımda da pci girişi olmadığı için satmak zorunda kaldım. Ses sisteminin...
Anakart seçerken vrm faz sayısı, amper değeri, üzerindeki büyük soğutucu blok ve kağıt üzerindeki değerler sizi yanıltmasın. Önemli olan bu bu bileşenlerin anı voltaj değişim ve yük altında (transient response) ne kadar stabil ve serin kalabildiği ve verimli olduğudur. Bunu da test etmeden...