PSU satman lazım 9070xt alacaksan uğraşmana değer. 5070 de ucuza bulursan alınabilir ama 4K'da ayar kısmadan o kartla hayal haberin olsun vramden stutter yiyeceksin onun harici 9070xt çek direk.
yani ben senden daha gencim 17 yaşındayım küçükken ben çok istiyordum böyle yüksek grafiklerde hikayeli oyun falan ama laptop vardı bi csgo girebiliyordum şuan oynuyorum mesela hikayeli oyun ama küçük ben olsa çok daha fazla zevk alacağına eminim rdr2 gibi kült oyunları bile daha yeni yeni...
Düz X3 5080 yerine X3 OC 5080 alın vapor chamber geliyor daha iyi olur onun harici zotac solid core 5080 de bakılabilir onda da vapor chamber var 64-66k oluyor vatanda. 5070Ti lar arasından BattleAx derim WF,Ventus ve Shadowa yaklaşmayın çok ucuz olmadığı sürece. Burda hiç biri kötü kart değil...
O kadar az değil kullanım süresi 5 saatte bir 3dk lık bakım yaparak kullan yeterli. Zaten monitörü kapattigin sırada hallediyor monitör kendi bakimini.
QD-Oled kullanıyorum abartılacak bir morluk yok. Perdeyi kapatmak yada monitöre doğrudan ışık vurdurmamak bu kadar zor değil. Ayrıca sırf mor gozukuyor diye Oled den vazgeçmek gereksiz bana kalırsa siyah ekran olmadıktan sonra o morluğu hissetmiyorsunuz. arkamda cam var ordan vuruyor ışık ona...