hocam kırık pin yoktu ama macunun yapısı dediğim gibi bazısı soputucu bloğuna bi yarısı da işlemciye yapışmıştı galibatem düzgün sürürememişim bugün tekrar bi yenilicem hocam teşekkürler
Söktüm işlemcinin üstünde termal olmayan yerler vardı bende soğutucunun bakır kısmını iyice sıvadım termal macunum kalmadığı için soğutucudaki macun yeter diye düşünüyorum iyice oturtup tekrar monte ettim umarım sorun çıkmaz
1754008446
Hocam macunun yapısı biraz değişikti daha katı koyu bi...
Herkese selamlar daha önce ryzen 5 3500 işlemcim vardı 5600x e geçtim kendim montajını ve macununu sürdüm ilk çalıştırdığımda bir sorun yoktu sonra kapadım tekrar açtığımda pc 15 dakika açık kalıp kapandı cpu over heat hatası verdi açılmadı daha fazla sonra kasayı açtığımda sıvı soğutucunun çok...
Kral peki niye ryzen7 5700x yerine ryzen5 5600x birde bellek çok kullanıyorum programlardan dolayı 32 gb a geçsem sorun olur mu
1752850715
Kral zaten ryzen9800xd işlemcisine geçicem parça biriktirip ama bu birim sürecinde idareten yğkseltmek istiyorum amacım monitörün hz i için 400 500 fos lere...
B650m msi anakart
Rtx 20606 gb
Ryzen 5 3600
Coolmaster sıvı soğutma
16 gb ram
Bu şekilde bir sistemim var genel olarak valorant gibi fps oyunları oynuyorum, minimum bütçe ile işlemci ve ram yükseltmesi yapmak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var.