Bios güncellemesiyle birlikte 3.0 usb portlarım da çalıştı. Tek problem monitöre lgnin yanında gelen hdmi ile bağlıyım bundan dolayı sanırım biosa giremiyorum ama çokta problem degil. Dediginiz gibi displayport kablosu alırım bir ara onuda çözmüş oluruz. her şey için teşekkürler
Şimdi bios güncel sürümü indirdim benim biosum f53 müş son sürüm f56b olarak gözüküyordu onu indirdim. Usb atıp tvye bağlayarak kuracağım. Chipset uygulamasından korkuyorum en son gece yükledim görüntü gitti 😂
Cok ilginç bir durum yaşıyorum dediginiz gibi tv ye bağlarsam gigabyte yazısını görüp biosa girebiliyorum. Eğer normal monitöre takarsam gigabyte yazısını görmeden pc açılıyor ayrıca diğer masaüstünden biosa girmek için söyleginiz yöntem ile dahi giremiyorum ekrana görüntü gelmiyor kalıyor öyle...
Görüntüyü aldım çok şükür. Fakat bios resetlemesi yaptığım için ramleri 2400mhz de calıstırıyor. 3200 yapmak icin biosa giriş yapamıyorum. Ekranda gigabyte yazısı çıkmadan masa üstü açılıyor. 7-8 saniyede delete yapsam da biosu açmayı başaramadım
Apu işlemciyi taktım ramlerden birini söktüm anca bu görüntüyü alabildim. Şimdi napmam gerek başka bir pcden bios mu indireyim son sürüm usb atayım
1696085974
Eski apu işlemci ile görüntü aldım kurtarma seçenegiyle son chipset yazılımı öncesine gittim ve masaüstüne ulaştım. Şimdi yeni işlemcim...
Anakartın garantisi yok alalı 2 seneyi geçti. Bursada bilindik bir teknik servisi aradım anakarta bursada baştan bios atabilcek biryer yok dedi servisine yollamamı önerdi. ( bu son çare ) bir çare de masrafa girip yeni anakart almak. Apuyu denemek aklıma gelmemişti, bu akşam ilk iş onu...
Eğer soft brick olduysa çözümü nedir? Bir başka forumda soft brick çözümü için ekran kartı ve işlemciyi çıkarıp apu işlemci takın denmiş bu şekilde görüntü alıp geçmiş tarihe kurtarma öneren olmuş. Sizce denenebilir bir çözüm yolu mu? Eski işlemcim var evde apu ryzen 3 2200g deneyim mi dersiniz...
Tek tek denedim hatta bios pilini bile çıkardım taktım. Hyperx 8x2 ram var ayrı ayrı çıkarıp açmayı denedim her seferinde kasa çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. Chipset driverını 3.0 arka usbleri çalıştırsın diye kurdum o anda da hiç bir sıkıntı yoktu yeniden başlatma istedi tıkladım ve o...
Merhabalar, a320 sh gigabyte anakartım, ryzen 5 2600x işlemci ve asus rx580li bilgisayarımda arka 3.0 usbler çalışmıyordu ilk günden beri herşeyi sıfır aldım. 2 yıldır böyle kullanıyordum gigabyte ın sitesinden chipset driver buldum usbler ile ilgili olan kısmı indirdim yükledim, yükleme...
cevap için teşekkürler. Bios güncellemesini yaptım, 5 serisi ryzenler için hazır. İşlemci de ryzen 5 5500'e karar verdim bütçem gereği. Ekran kartı olarak şimdilik 1050ti ile devam edeceğim, sanırım bu şekilde hiç bir darboğaz vs yaşamam. İleride de dediginiz gibi amd rx 6600 gibi bir ekran...
Merhabalar Gigabyte a320m-s2h model anakartım mevcut şuan üzerinde ryzen 3 2200g + gtx 1050ti ekran kartım var. Ayrıca kingston hyperx 3200 ghz 16 ram ve kingston 500 gb m2 ssdli sistemim mevcut. Psu olarakta seasonic 650w modüler güç kaynağım var.
Bu sistem ile valorant yüksek fps sorunsuz...