gencur isimli üyenin son içerikleri

1. G

Hangi linux dağıtımını önerirsiniz?

Linux dünyasına ilk adım atarken, ana sisteminizin ikinci diskine kurarak dual boot konfigürasyonunda tecrübe etmek baya zahmetli olur. Çünkü deneyimlerken illa ki bozulacak bazı şeyler olacak. Sanal makinede çok daha rahat hareket edersiniz, öğrenme süreci daha güzel geçer. Sanal makine ile...
  2. G

Çakma Apple Pencil Önerisi

Apple pencil ile uzun notlar tutmak, samsung tabletlerdeki pasif kalem sistemi kadar rahat değil. Apple’da kalemin sert ucu, aylar sonra aşınıyor ve temassızlık sorunları yaşanıyor. Yeni uç alıp takınca düzeliyor. Aylar sonra tekrar aynı sorun. Replika kalemde de bu sorun mevcut, orjinal...
  3. G

PCIe Wi-Fi & Bluetooth Kart Önerisi

https://www.amazon.com.tr/dp/B0CC9W8Q6L Mercusys MA80XE 950₺. Mercusys fiyat performansa odaklı Tp-Link'in alt markası. Tp-Link'e daha fazla para vermenize bence gerek yok. Değişmediyse servisine Tp-Link Türkiye bakıyordu en son. Markaların farkları, Wi-Fi kartı değil aslında. Sadece PCIe...
  4. G

ESP32 İle İletişim Hakkında Yardım

Farklı yöntemlerle de yapılabilir, aklıma gelen ilk yöntem; Bilgisayar ile esp32’yi aynı yerel network’e bağlayarak tcp/ip protokolü ile iletişim kurarak verileri aktarabilirsiniz. İnternet nasıl çalışır gibi temel network bilgilerine biraz göz gezdirirseniz yapay zekanın bu iletişimi kodlaması...
  5. G

Satın aldığım ekran kartının Furmark değerleri nasıl?

Bu model için thermal throttle 110°C sıcaklıkta başlıyormuş. Hotspot değeri yaklaşmıyor, bakıma henüz gerek yok. Fakat 6000tl bu karta biraz yüksek olmuş fatura kesen birinden almadıysanız.
  6. G

Benim 4500 tl gibi bir butcem var sizce hangi ekran kartını almalıyım

İkinci elde ticari amaç güdülmediğinde fatura kesilmiyor vergi vs. ödemiyorsunuz. 10 adet almak ticari olur, fatura alıp vergi ödeme yükümlülüğü doğurur. Satıcının da garanti gibi bazı yükümlülükleri doğuyor. Bu olduğunda da maliyetler artacağından fiyat avantajı ortadan kalkıyor. Bireysel...
  7. G

GTX 1000 serisi ömrünü doldurdu artık, driver desteği bitti. Driver güncellenmiyor diye kart çalışmayı bırakmaz ama alternatif ekran kartları varken tercih edilmemeli. GTX 1080 gerçekten ucuza bulunursa alınabilir, fakat 4xxx tl bütçede RX 6600, RTX 2060 yerinde olur, daha aşağısını ben önermem...
  8. G

RX 6500 XT, fps testlerinde biraz geride kalıyor, ikinci el olarak 2xxx tl civarına alınır en fazla. 4xxx tl’ye RTX 2060 6GB alınabilir. RX 6600 yine alınabilir ancak ilanlara çok yüksek fiyatlar yazıyorlar, ray tracing performansı bu kadar kötü olmasına rağmen. Siz satıcıların yazdığı...
  9. G

Yardım Evime Fiber Bağlatmak İstiyorum

Şimdi anladım, bağlı demek yerine fiziksel olarak o sokağa bakıyor deseydiniz karışmazdı, :D adres sisteminde o sokağa bağlı olarak anlaşılıyor siz bağlı dediğinizde. edit:öyle de dememişsiniz ben yanlış okumuşum kusura bakmayın. Yukarıda yazdığım gibi saha müdürüne bireysel olarak ulaşmayı...
  10. G

Ben bunu ilk defa duyuyorum. Apartmanın ilk iki katı bir mahalle, üst iki katı ayrı bir mahalleye kayıtlı. Binada fiber kutusu mevcut ama üst iki kat diğer mahalleye kayıtlı olduğu için yok görünüyor. Sizin işiniz bence belediyeden hallolur sanki. Adres birleştirme vs. gibi bir talepte bulunmak...
  11. G

Türktelekom saha ekipleri oluyor. Fiber hattı yerleştiren ekip bu, başlarında saha müdürü ünvanıyla elektrik elektronik mühendisi olur genelde. O saha müdürüne ulaşmayı başarırsanız sorununuzu hızlıca çözecektir. Yukarıda ceo’ya ulaşın demişler ama türk telekom içerisinde de bu kişiye...
  12. G

Dualshock 4 Yan sanayi kolumun pili çabuk bitiyor

Herkesin el yapısı farklı. Ben dualsense 5’i beğenmeyip dualshock 4 almıştım, alırken 200tl fark vardı. Finansal olarak baya kötü bir karar oldu fakat elime mükemmel oturuyor dualshock 4. Severek kullanıyorum. Yeni gamepad daha iyi veya daha kötü gelebilir. Bence fiyat performans anlamında...
  13. G

Dualshock 4 Yan sanayi kolumun pili çabuk bitiyor

Tek sorun pilin çabuk bitmesi ise kendiniz pilini değiştirebilirsiniz şu videodaki gibi; İlla kutulu bi pil takmanıza gerek yok. Oraya sığacak 3.7V li-po bir pil işinizi görecektir.(pilin kendisinde bms devresi bulunsun güvenlik için) 50×34×6mm dualshock 4 v2 için batarya boyutuymuş. 50x34mm...
  14. G

Arkadaşlar Satıcı 7500f için Garanti Sorgulatamıyor.

Tray işlemcilere amd garanti desteği sunmuyor, ithalatı yapan firmanın kendisi garanti sunuyor çünkü tüketici kanununa göre sunmak zorundalar. İşlemciler kolay kolay bozulmaz, bozulsa da çok yüksek ihtimalle tamiri mümkün olmaz, yenisi ile değiştirilir. Şu aşamada garanti için çabalamanız vakit...
  15. G

İtopya 2.el ürünler mi satıyor

İade edilmiş, inceleme, teşhir ürünü vs. orası bilinmez ama kullanılmış olduğu hem kulaklık pedlerinden hem de kulaklığın jelatinindeki parmak izinden belliydi, baya sinirlendiğimi hatırlıyorum. Hala aynı kulaklığı kullanıyorum yeni sünger ile, 6 sene olmuş alalı.
Geri