2K'da oynarsan darboğaz azalır
Dlss açarsan azalır ( sanal görüntüyle 2k alıyor vs.) veya işlemciye overclock yaparsan yine geçici olarak azalır bu seçeneklerde
En kısa zamanda ddr5 geçirmen şart
5600de bence çok fazla sıkıntı çıkmaz kafa kafaya denebilir.
Darboğaz belli bir seviyenin üstünde olmadığı sürece çok belli etmez
Arkadaşında 5600 falan varsa deneyebilirsin
Hazır sistemler olmazsa ekran kartı ve işlemciyi 2.el alarak bir sistem toplamayı deneyebilirsin.
Gidip gerekli testleri yaparak güvenle alabilirsin , ama bizim piyasada genellikle 2.el fiyatları 0 fiyatına yakın oluyor :ROFLMAO::ROFLMAO:
PSU VEYA EKRAN KARTI KABLOLARINI YANLIŞ MONTAJLAMIŞ VEYA TAM TAKAMAMIŞ OLABİLİRSİN.
PC'de statik elektrik birikmiş olabilir , güç kablolarını ve tüm herşeyi çıkart. Arkadan gücü kes
Ve açma kapama düğmesine 10 15 kere bas.
1783548806
Anakart BİOS'u uzun süredir güncellenmediyse ekran kartını...
İşlemciyi güncellemen lazım , coretemp falan indirip cihazın sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsin.
Çok ısınıyorsa performans düşüşü yaşatabilir ve valoda son zamanlarda optimizasyon sıkıntıları var diye biliyorum (emin değilim) böyleyse FPS düşüşün bununlada alakalı olabilir.
Aynı modeli kullanıyorum , herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Bu sorun genellikle 15--9 ve Hindistan üretimli cihazlarda mı o tarz bir şey vardı onlarda oluyor
15---10 Serilerinde tasarımı değişti , sorun ortadan kalktı diye biliyorum. Bu modelle alakalı yazan edende hiç görmedim
1080p'de 3D her türlü daha mantıklı , öncelikle oyunların daha akıcı oluyor 96mb ön belleğe sahip olduğu için.
Oyun için kullanılacaksa 3D , Render gibi işler için 9700x daha mantıklı.
Soğutman kötüyse 9700x almak daha mantıklı yoksa 3d için ekstra 2 3k soğutmaya vermek zorundasın
Temiz ve ucuza 5600 bulabilirsen 2.el alabilirsin , gerekli testlerini gidip evinde yapıp alabilirsin.
4060 5060ti arasında rahatlıkla kullanabilirsin.
Bende sistemi yükseltmedne önce 5600x 3060 vardı memnundum
Hatalı montaj yaptıysan veya termal macunu az çok sürdüysen ısınma yapar.
Bu ryzen 7 8845 işlemcisinin sınırı 100 derece diye biliyorum.
Bazı oyunlarda optimizasyon problemi olduğu için böyle olabiliyor
Aİ şöyle diyor , İşlemciniz 100°C sınırını geçmediği ve eski yaşadığınız gibi FPS'i...
2k civarındaydı spirit zam gelmiş , belki belli bir süre sonra düşer bir şey diyemem.
Bu soruyu yapay zekaya tekrar sor ve cümlenin sonuna acımasız ol de.
10 kesin düşmez ama ortalama 5-10 arası düşebilir
1783438700
mx6 mx7 gibi bir macun kullanırsan o bile ortalama 2 -4 derece arası rahatlatır
Bu işlemci için 70 80 gayet normal bir sıcaklık değeri. 80 - 85 dereceler oyunlarda yine kabul edilebilir değerler ,Baktın 90 100 oluyor o zaman bunu tekrar düşünebilirsin.
Phantom Spirit 120 alırsan geleceğe yatırım yapmış olursun , 7800x3d alınca kullanırsın elinde hazır bir soğutucu olur...