G81Y, G910 gibi klavyelerle ile karşılaştırılması saçma öncelikle.
Tuş, kasa ve argb kalitesinde G910'dan 2 gömlek üstün bu ürün. G910'da başlı başına tuşların kullandıkça terden silinme ve çift basma gibi kronik sorunları var bir kere.
Ben bu durumlarla ilgili fazlasıyla THH tecrübesi edindim. THH kazansanız bile firma itiraz davası açabilir. Nitekim davada ilgili firma esaslı yanılma maddesinden bastırırsa tüketicinin davayı kazanma ihtimali %0.
Esaslı yanılmada da iki şey önemli;
Ya absürd bir indirim, ya da indirimi bütün...
Gecikme süresi gibi haklı olduğunuz konular var ama IPS ve VA panelin geneli nezdinde birbirine tercih etmeniz gereken hususlar var.
Aynı fiyat bandında alacağınız hiçbir IPS monitor, VA paneli yerden yere vuramaz. 15-20K bandına çıkmadan veya pantone sertifikasına sahip sağlam bir panel...
Size hala teslimat için 31 Aralık - 6 Ocak arası mı diyor ? Benim sipariş "henüz gönderilmedi" şeklinde gözüküyor. Desteğe bağlandım stokta sorun var diyor.
Fiyat güzel ancak paneli iyi değil.
Abi ips işte her türlü va'dan iyidir kafasıyla alacaklar pişmanlık yaşamasın.
Grainy pixel (2K'ya göre çok daha düşük görüntü kalitesi) ve fazlasıyla ips glow sorunu var bu monitörde.
Geldi yine renkçi reis.
Peki budget ips alınca gerçek karanlık siyahları açık gri görmekten, rezalet kontrast oranından, backlight bleedingden de bahsetsene biraz.
%5 renk gamı kaybına bunlardan feda etmemek bence daha önemli. (Kaliteli VA ise)
1671183342
Black smearing her VA'da yok.
Ama bu...
1- Amiral gemisi karta sahip olup native çözünürlük yerine dlss kullanan adamın aklından şüphe ederim.
2- Yayın konusunda haklısın. Ancak herkes yayın yapıyor mu, tartışılır.
3- 4080, 7900 xtx'den yaklaşık 10k, 4090 ise yaklaşık 20k pahalı. Fiyat farkına değer mi ? Tartışılır.
4- 7900 xtx...
Adamlar 7900 xtx'in fiyat dengine göre 192 bit 12gb ekran kartı çıkaracaklar ciddi ciddi agshdhafs. Yıl olmuş 2023 Nvidia'nın kan emiciliği hız kesmiyor. Şu kartın ederi max 15k.