Arkadaşlar işlemciyi sürekli olarak overclock halinde kullanacağım. Bundan ötürü MOSFET'leri iyi olan overclock kaldırabilen F/P anakart arıyorum. B650 serisi olmalı. 4 RAM slotu şart. M.2 SSD PCI 4.0 olursa iyi olur. Maksimum bütçe 6-7 arası . Lütfen varsayımlar üzerinden bilgi aktarımı...
Arada dediğim 2-3 kere . Bir PC 4-5 kere sök takla ömrü bitiyorsa geçmiş olsun yani .
1672096363
Sadece biosu nasıl halledebilirim onu öğrenmek için post açtım .
Bu sorun daha önceden ben hiç bir şey yapmadanda oluyordu . Masaya hafif şiddetli yumruk attığım zaman PC kitleniyordu titreşimden açılmıyordu daha mesela . Oda ayrı bir saçmalık zaten .Sök takla çözebildiğim şeylerdi yinele Bu sefer çok farklı . Sadece bios update yapmak istiyorum . Ama...
Bahsettiğiniz videoda anakart fabrikasyon olarak işlemci desteklemiyor o yüzden böyle bir yöntem sunulmuş . Benim anakartım işlemcimle çalışması için yazılıma ihtiyacı yok . Z390 zaten 9600k ile çıkmış bir anakart . 2 Side son nesil donanımlarıydı zamanında
1672095269
Anakart kablolarını...
Baktığım sitelerden birinde 3060ti %25 darboğaz olduğu yazıyor . 3060 da sadece %6 . Eğer oranlar doğru ise ben 3060da alsam 3060ti de alsam alacağım fps hemen hemen aynı mı olucak ? Sonuçta aralarında darboğaz farkı kartların birbirine göre olan fps farkı kadar var .
Bu siteye bakarak bende oranları yazdım . Bakmadığım yer kalmadı . Ayrıca ne hikmetse sanki bu işlemci sadece bendeymiş gibi çoğu kişi ne konusunu açmış nede açılan konulara yorum yapmış. Ne yapacağım bilmiyorum valla. Elim kolum bağlandı.
Arkadaşlar öncelikle selamın aleyküm . Yakın zamanda bir ekran kartı alacağım . Fakat 3060 ve 3060ti arasında çok kararsızım. 3060ti 3060dan çok daha üstün bir kart ama benim işlemcimin besleyip beslemeyeceği konusunda bilgisizim. Çoğu darboğaz belirleme sitesinde oranlar birbirinden çok uzak ...