guneyeroglu isimli üyenin son içerikleri

1. G

PC çalışıyor ama görüntü yok, klavye ve mouse ışıkları da iptal

Herkese merhaba, 4070ti ekran kartım var. Biraz önce Valorant oynarken ekrandaki görseller bir anda birbirine girdi ve renkler sapıttı sonrasında da ekranım gitti. PC çalışmaya devam ediyordu. Mouse, klavye ve kulaklık da gitti. Kapattım, geri açtım. Kasa çalışıyor, her şey dönüyor ama diğer...
  2. G

43k bütçe toplama masaüstü PC | 4070ti

Sanırım 7k gibi ek topa girmeyeceğim ya. Bir monitör parası, yeni bir anakart parası ediyor resmen. 2-3 yıl sonra parçalarda değişiklik ve/veya geliştirme istersem öyle yaparım. Belki ekran kartını 2-3 yıl sonra satar o anın son model yeni çıkan ekran kartını falan alırım. Çok teşekkür ederim...
  3. G

E, tabii. O detay da var. İşlemci Ryzen 5 iken Ryzen 7 oluyor kısmına gerek var mı acaba? Bu kendi kendime sorduğum bir soru açıkçası. İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim. Biraz bütçeme de bakıp düşüneceğim. Belki 6-7k fark koyarım, bilmiyorum. Teşekkürler tekrardan.
  4. G

INNO3D GEFORCE RTX 4070 TWIN X2 Hakkında Ön İnceleme

Genel olarak Inno3D hakkında ne düşünüyorsun? Inno3D RTX4070Ti ICHILL x3 önerebileceğin bir kart mı mesela?
  5. G

SSD'den kısmak istemiyorum, 7k okuma istiyorum açıkçası. Bunu da dahil edersen eğer fiyat 52.5k civarına çıkıyor ve cachback ile beraber 49-50 banında olacak. 43 ile 50 arasındaki fark da bana çok çok fazla geliyor. Bilmiyorum :( 6-7k fark vermeye gerçekten değer mi?
  6. G

Bilgisayarımı Satıp M2 Mac mini geçmek mantıklı mı?

Selam, ben de yazılımcıyım. MacBook Pro kullanıyorum ve Apple'ın sağladığı ekosistem rahatlığı olsun, yazılımdaki güç ve performans olsun, teknoloji genişliği ve imkân açısı olsun... Her açıdan büyük +'ları var. Tabii ki yazacağın dil, gireceğin development alanı gibi şeylere göre parametreler...
  7. G

Asus'un O12G olanında cachback gözüküyordu sadece. Bu düz 12G idi, bunda geçerli değil diye girmedim. yoksa girecektim. O12G olan versiyonunu şimdi eklemişler sisteme, onun için de +5k vermem gerekiyor. 5k fark da... 1681842895 Ben o zaman bu aldığım sistem için ağlayıp zırlamamalıyım, değil mi...
  8. G

+3.5k fark vererek Asus da alabilirdim. 3.5k ek masrafa girip girmeme ile aslında burada da başlık alıp sordum. "Inno3D gayet iyi, gerek yok." denildiği için de siparişi böyle tamamladım ama zamanla içimde bir burukluk kaldı gibi ya. Bu da bilgisizliktan aslında. Inno3D'yi bilmiyorum. 4070ti da...
  9. G

Merhaba herkese, Sıvı soğutucudaki 240mm olanı 360 yaptım bu arada. Toplamda tam 43.200 TL ödedim. Daha iyisi, güzeli toplanabilir miydi? Güzel mi? Asus'un vs. indirimleri, geri ödemeleri oluyor genelde mesela, o şekilde değerlendirerek bir şeyler yapılabilir miydi? 43k bütçe ile bundan daha...
  10. G

Win 11 kurulumu öncesi BIOS güncellenmeli mi?

Windows kurulumu sonrasında güncellesem yeterli olacak o zaman, illa önceden yapayım diye kasmama gerek yok o hâlde. Teşekkür ederim.
  11. G

Win 11 kurulumu öncesi BIOS güncellenmeli mi?

Merhaba, Yeni bir bilgisayar satın aldım, toplama. Freedos geliyor tabii ki. Win11 kurulumu yapacağım, iso dosyamı vs. usb'mde hazırladım; fakat internette de genel bir bilgi var "BIOS güncellemesi yapmadan win11 kurulumu yapmayın." tarzında. Bu bilgi ne derece doğru? Ben ilk windows'u kursam...
  12. G

Akım korumalı çoklu priz ve ethernet kablosu önerisi

Son çözüm olarak şu anki bütçem ile yaptığım şu şekilde; Duvar için => https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-tekli-akim-korumali-priz-230v-p-HRSPPM1WGR?magaza=TUN%C3%87SAN%20ELEKTR%C4%B0K Duvardan PC'ye uzatmak için =>...
  13. G

Baktım da bilmiyorum hâlâ ne yapacağımı, düşünüyorum. Bu sadece topraklı, işimi görür mü bilemedim.
  14. G

Elektrik kesintisi sürekli olan bir şey değil, yılda 1-2 kez böyle çalışma vs. olacak diye haberli kesiyorlar. PSU 80+ gold olacak şekilde 850w aldım. Birinci tercih: https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-6-li-akim-korumali-priz-pm6-gr-pm-hrspm6gr İkinci tercih...
  15. G

O zaman şu şekilde yapıyorum; akım korumalı prizin teklisini duvara bağlayıp ondan da orta segment bir çoğaltıcı ile PC yakınıma kadar bir kablo getiriyorum, sonrasında da 2-3 metrelik Schneider marka çoklu prizi bağlıyorum ve bununla da PC'mi vs. besliyorum. Okay mi bu?
Geri