ben böyle en az 5 yıl daha giderim şuanki performans yetiyor bana am5 geçmem büyük ihtimalle am6 ya geçerim çünkü 32gb ddr4 4400 mhz cl19 Ramim var Satmak...
anakart ile işlemciye 18k para verdim başka bişey yapmadım geri kalan bütün parçalar Elimde vardı zaten am4ten geçtim Ramleri satmak istemedim 32gb ddr4...
14700kf bişey yapmana gerek yok sadece Biostan tek yapman gereken şey Üreticilerin işlemciye gereksiz fazla voltaj vermesini sağlayan bir ayar var onu...
Max 110w tüketmesi lazım senin işlemcinin verimli kabul edilmesi için stok performansıda daha iyi olması sebebi ile ben 14600k yı şuanda 14700k seviyesine...
Önemli olan yüksek güç tüketmesi değil Tek çekirdek performansının yüksek olup ısınmaması Cinebach 2024 te tek çekirdek performansının olması gerekenden...
Ben zaten oyun ağırlıklı oc yaptım Tekli çekirdek scorunu en verimli halde en yüksek ne yapabilirim diye sonuç böyle çıktı gayet memnunum.
Şu tabloya...
11. Nesilden beri i7-i9 farkı azdı zaten ama 14. Nesilden sonra bu farkı i7 ye 4 çekirdek ekleyerek biraz daha azalttılar. İntelin güçlü bir İ9 veya Ultra 9...