https://hizliresim.com/cpz43x2
Kodum bu şekilde bazı kısımları rastgele yaptım gülmeyin :D özellikle şu mavi kısım ve can shoot bağlantılarını biraz totomdan attım diyebilirim add impulse kısmı biraz sinirlendirdi beni. Nerede hatam olduğunu söylerseniz ve doğrusunu yazarsanız...
Merhaba, i5 14400F işlemcim var ve DDR5 6000 MHz 38CL 16GB Apacer Panther ramim var. Ben BİOS üzerinden XMP ayarını açmıştım ancak ramlerim 4800 MTS değerinde çalışmaya devam ediyordu ne yaparsam yapayım bunu değiştiremedim işlemcim ddr5 üzerinden en fazla 4800 MHz destekliyor ancak gördüğüm...
Bence sevmediğin bir bölümde, kötü bir üniversitede vs. okumaktansa bir yıl daha çalışıp çok daha iyi ve seveceğin bir yere gitmek çok daha iyi olur. Amacının ne olduğu ve nereyi istediğine göre değişir tabii ki ama bence şuanki durumun hayalin için yetersizse mezuna kalmalısın ki üniversitede 4...
Merhaba bir hafta önce yeni sistemim elime ulaştı çok güzel bir şekilde oynuyorum fakat XMP denilen bir ayar duydum ve açmak istedim BIOS'tan etkinleştirdim ancak RAM hızım değişmedi halen 4800 MT/s görünüyordu manuel ayarlama falan öneriyorlardı ama ben becerememekten korktum o yüzden buraya...
Google arama kısmına Amd radeon R7 200 series driver yazarsanız AMD sitesi çıkacaktır oradan kendi işletim sisteminize göre seçim yaparak sürücü indirebilirsiniz.
Merhabalar cuma günü yeni sistemim elime ulaştı bütün sürücülerini güncelleştirmelerini yaptım ancak içimde bir tedirginlik var çünkü ekran kartı 4060 ve işlemcisi i512400f ddr4 olan arkadaşımla valorantta aynı fps değerlerini alıyoruz ben boşa para harcamış gibi hissediyorum valorantta 300...
Bence 1080p için 7800 XT pahalı ve gereksiz onun yerine 7700xt alıp 2k monitör almak daha mantıklı o fiyat farkına çünkü 7800 XT alırsan (bütçene göre karar vermelisin) o fiyat farkından dolayı uzun bir süre monitör alamazsın tabii bu dediğim bütçeni aşıyorsa geçerli param var diyorsan tabiiki...