Aktif kullandığım anakart, alınır. En mantıklı anakartlardan biri bence. Işıklandırma konusunda ARGB desteklediği sürece sistemin diğer parçalarıyla senkronize kullanabilirsin. Gigabyte Control Centerda dan kontrol ediliyor çok rahat. Ekran kartında ben olsam nvidia tarafına bakardım.
Anladım. Honeywell PTM 7950' yi deneyeceğim. Çok fazla tavsiye eden var. Katı formdaymış, çok ısınınca sıvılaşıp soğuduğunda ise eski haline dönüyormuş. Bu pad le alakalı Abdullah abinin de 2 ay önce attığı bir videosu var. İşe yaramaz ise Coller MasterGel Prodan devam.
Arkadaşlar konuya önemli bir update yapayım. Açtım kartı bariz bir şekilde bir kısmında macun yok. Yalnız tam dağıttığıma da eminim. Kartın soğutma bloğunun vidalarını da eşit sıktım. Neden oluyor olabilir?
Vidaları dengeli şekilde sıktım. Doğru montajladığımı düşünüyorum. Zaten ilk zamanlarda bir problem yoktu. Macunu değiştirdikten birkaç hafta sonra başladı.
1767391574
Yukarda arkadaşlarda pump out olduğunu söyledi. Padleri aynı zaten fabrika padi. Coolermasterın hangi modeli tam olarak...
Fan ayarı yapmayı denedim. yüzde 70e sabitledim fanları. Bir süre sonra benim ayarımdan çıkıp tam hızda çalışıyor. Çünkü hotspot sıcaklığı 100 dereceyi geçince fan grafiğine bakmadan otomatik fulleniyormuş.
Öncelikle teşekkürler. Videonun tamamını izledim. Spesifik olarak benim sorunuma yönelik bir içerik. Muhtemelen bende de "pump out" durumu var. Bilmiyordum böyle bir sorun olduğunu. Videoda GPU Tempeture ve Hotspot farkı 20 derece üstü tehlikeli denmiş. Birkaç gündür 35 derece farkla...
Evet ben de yorumlar olumlu diye tercih etmişdim. Videolardaki standart macun kıvamı vardı. Bir kartla yayıp öyle kapattım. Belki fazla sürmüş olabilirim. Metal kısım hiç gözükmeyecek şekle geldi. Aslında sorun termal macundan kaynaklı değil gibi çünkü gpu sıcaklığına -10 derece olumlu etki...
Hotspot ve gpu sıcaklığının arasında bu kadar fark olması macundan kaynaklı olduğunu mu gösteriyor? Çünkü macun değiştirdikten sonra gpu sıcaklığım 85lerden 70lere düştü ama hotspot sıcaklığı değişmedi.
Merhabalar, Zotac Trinity 3090 OC ekran kartım render sırasında iken fanlar %100 çalışıyor ve hotspot sıcaklığı 100 derecenin üzerine çıkıyor. Hotspot sıcaklığı 100 derecenin üzerinde çıktığında fanlar otomatik full modda çalışıyormuş bundan dolayı kart sürekli bağırıyor. Normal GPU sıcaklığı...
https://www.hpstore.com.tr/hp-victus-laptop-15-fa0010nt-intel-core-i7-12450h-16gb-ram-512gb-ssd-nvidia-geforce-rtx-3050-156-inc-fhd-144hz-freedos-mavi-7p643ea?ref=akakce&v=1.26.8#similar-products
Merhabalar, üniversite için bakıyorum. Victus'ta karar kıldım. Beni 4 sene görür mü? Yoksa 4k daha...