Olay dün akşam yaşandı şuan işteyim akşam varınca deneme yanılma yöntemiyle çözmeye çalışıcam fastboot kontrol ederim şuan bilgi toplama ve düşünme aşamasındayım.
LÜTFEN HERŞEYİ OKUYUN ARKADAŞLAR.
Arkadaşlar merhaba anakartım Msi x570 A-pro şimdi upgrade etmeden önce 1. m2 ssd yuvasında 128 gb nvme takılıydı ve sata 1-2-3 portlarında sırasıyla 1tb sata ssd , 1 tb hdd ve 750 gb hdd takılıydı bu şekilde açma tuşuna basılınca 10 15 sn de açılıyordu süre...
ramlerini kullana bilirsin ama anakart ve işlemci alman gerekecek
tabi en iyi performans için uygun rami kullanman lazım
bu arada ekran kartında darboğazın varmı
elinde kalan eski parçaları 2. elde satman lazım yeni alacağın şeyler ne kadar gibi bi çok soru var
intel yeni nesille anakart...
kasanız 18 cm e kadar kule yüksekliğine destek veriyor ki geneli 16 cm olur 12 cm fanlıların
anakart soğutucuyu neden desteklemesin onu anlamadım ram ve ekran kartı yuvasının cpu soketine uzaklığı hemen hemen aynı olur.
hocam soğutucu seçerken ısı borusu sayısı kaç cm fanı olduğu ve sayısı , borusunun mm kalınlığına bakın
2 soğutucununda 4 ısı borusu var ve 12 cm fan ile soğutuluyor mm olarak boruların çaplarıda aynıysa benzer sonuçlar çıkar
çok fazla kule soğutucu ve inatla halen kule soğutucu kullanan birisi...
sorunu çözdüm hocam soğutucu aldım dün ankarada olduğumdan 2. el buldum çok uyguna netac nv7000 marka nvme nin soğutucusu bide anakart x570 oldugundan çipsetin fanınıda aktif ettim nvme slotada üflüyor sıcaklıklar sabit ve 45 derecenin altında.
Arkadaşlar Kingston NV2 SSD (2 TB) (SNV2S/2000G) marka model ssdim var ekran kartımın altına denk geliyor stress test yapıyorum 45 50 derece geçmiyor ama uzun süre 2 saat ve üzeri durumlarda ekran kartımın ısısından etkileniyor 60 65 derecelerde çok uzun süreli durumlarda 3 saat ve üzeri 72...
hocam mağazadan gidip bakılır bakılırda video oynatıyorlar sadece renklerini felan anlarsın anca hangisinin adam akıllı olduğunu anlamak için oturup 1 saaat oynamak lazım.Alacağım ürünün netteki fiyatı vatanla aynı ise gidip vatandan alırım kargo vs beklememek sonuçta Ankara gibi büyük bi yerdeyim.
hocam 270 280 hz yi sistemim yetse hikayeli oyunun optimizasyonu yetmez bu monitörler e-spots cuların monitörü bnim cs go valorant işim yok
diğeride aşırı büyük