Anakarttan şüpheleniyom hocam çünkü önceki sistemdede aynısı olmuştu ekrana görüntü gelmiyoru iade süresi geçmişti asus garantiye yollamıştım yeni ürün gönderdiler sorun kalmadı. Şimdi bu anakartı tüm parçalarıyla paketlesem iade olurmu acaba.
Ama anakartı iade etmem için iki gün kaldı onun için. Yani biosta ve pcde ram işlemci doğru gözüküyor sizce onlarda bir sorun varmı. Ekrana görüntü geliyor ve vga ışığı yanmadığı için ekran kartındada sorun olduğunu düşünmüyorum. Birdebu anakartı vatanda aldığımda vatan karta özel diye 2 bin...
İlk görüntü aldığım gibi güncelledim, yani şimdi sistemi kapatıp açtığımızda iki dk cpu dram yanıyor sonra açılıyor ve açıldığı zaman monitoru kapatıp açmak gerekiyor sorun bu. Monitoru kapatmadan denedim görüntü gelmedi.
Evet ilk başta hemen expoyu açmadım zaten defaultta kullandım yine aynıydı ve tam açılacağı sırada monitoru kapatıp açmak gerekiyor, yani monitör açık şekilde durursa hata ışıkları kapanınca sistem başladığında görüntü gelmiyor
Sistemi yeni topladım. Açılışta cpu ve dram ışığı beş altı saniye yanıp sönüyodu ve boot ışığı yanıyodu ve sönmüyodu ekranada görüntü gelmiyodu. Ramleri çıkardım anakart güç kablosunu söktüm en son görüntü almayı başardım ama sistemi her yeniden başlatınca iki dk cpu ve dram ışığı yanıyo ekrana...
sistemi yeni topladım. başlangıçta cpu ve dram ışığı iki üç saniye yanıyor ondan sonra boot ışığı yanıyor ve sönmüyor. ram çıkardım silerek taktım ama değişen bişey olmadı. şimdi hdd ayarlayıp takacam, belki m2 de sorun vardır. sizce neden kaynaklanıyor ne yapmalıyım