rx570e rağmen yüksek ayarlarda 200 altına düşmediyse cs low med arası kurtarır diye baz alabiliriz ama lanet oyunda optimizasyon leş. Eyvallah geri dönüş için
Dostlar 2. el günü kurtarsın diye Ryzen 5 3600 ya da 3600x işlemci düşünüyorum CS2 için. Sadece aktif kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim rekabetçide yeterli oluyo mu monitörüm 180Hz
Dostlar bu sistemle CS2'de çok dengesiz FPSler alıyorum. 80 ila 150 arasında gidip geliyor. Ayarları düşürünce FPS de düşüyor. G-Sync açık bir şekilde oynuyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?
Konu sapmasın bu arada. Eğer işlemci gereğinden düşük skor veriyorsa normal şartlarda ya arıza vardır ya da ram uyumsuzluğundan kaynaklanabilir. PBO konusunda da dediğim gibi Snowman m200 yetersiz kalıyor olmalı
1732495407
Kesin sonuç için Cinebench testi yapın. Dediğim gibi CPU-Zde ciddi...
4 yıl evvel hazır aldığım Ryzen 5 3500x tabanlı bir sistemde rx550 gibi basit bir ekran kartında bile yırtılmalar oluyordu ve aylarca sorunu çözmekle uğraştım. En sonunda bir dost tavsiyesi ile çekirdek yük değerlerini kontrol ettim ve işlemcide çekirdek arızası olduğunu öğrendim. PCyi bütün...
PBO kapatıp Cinebench testi yapıp referansları kontrol edin. Eğer hala problem var ise stress testinde ya da oyunlarda yük altında çekirdek kullanım yüzdelerini afterburner tarzı uygulamar ile test edin. Eğer tüm çekirdekler arasında oyunbozan bir çekirdek var ise geçmiş olsun
Cinebench ve passmark testi yapmanız referans anlamında daha doğru olur. CPU-Z'in Bench testi çok basit bir algoritma ile hesap yapıyor sapmalar yüksek olabilir
Kesin emin değilim ama hatırladığım kadarıyla m200 9cm fan ile soğutma yapıyor. 3.nesil ryzen işlemcilerde basit OC işlerinde yeterli oluyordu. 5 nesilde yetersiz kalıyor olabilir
İşlemci ekran kartını yeterince besliyorsa PBO ile hiç uğraşmamanızı tavsiye ederim. Problem muhtemelen soğutucudan kaynaklı, fanı 9cm idi sanırsam o yüzden yetersiz kalıyor olabilir
Kullandığınız termal macun ya da soğutucudan kaynaklı olmalı. Snowman M200 OC için yeterli bi soğutucu mu araştırmak lazım, ben de aynı soğutucuyu kullanıyorum