hocam çok teşekkür ederim keşke daha erken baksaymışım :) ben de bir arkadaşla undervolt yaparak problemimi çözdüm. şuan hem deviri düşürdüm hem de ısıyı. benzer problemi olanlar da varsa yine undervolt yaparak çözebilirler. millete de faydamız dokunsun.
bende asus tuf serisinin rtx 4080 serisi ekran kartı var. yine burdaki arkadaşlardan da faydalanarak almıştım. yaklaşık 7 8 ay oldu. bayadır oyun oynamıyordum bir oyuna gireyim dedim 75 derece 3200 rpm'den aşağı dönmüyordu fanları. ve aşırı gürültü yapıyordu. ben de çıkardım tozunu falan aldım...
Herkese iyi akşamlar. rtx 4080 ekran kartım var asus'un. pc boştayken fan hiç çalışmıyor. fakat elden ring'i açtığımda bir süre sonra fan çalışmaya başlıyor ve 1000rpmden aşağı düşmüyor. sıcaklıkta da bir problem yok. çünkü 30 40 derecelerde çalışmaya başlıyor. msi afterburner vs denedim ama bir...
cevaplar için teşekkürler. bir arkadaşımın 27'' 4k monitörü varmış onu deneyeceğim tatmin ederse bu ayarda bi monitör alcam. sistemim fena değil rtx 4080 OC ekran kartım var. eğer olmazsa yüksek hz li bi 2k monitöre geçiş yapmak mantıklı olacak gibi.
Birinci sorum: 4k 144 hz bi monitör almak mı daha mantıklı yoksa 2k monitör alıp daha yüksek fps almak mı daha mantıklı? Bana ilki daha mantıklı geldi.
İkinci sorum: 27 inch 4k monitör için yeterli gelir mi? izlediğim videolardan çıkardığım sonuç 2k 27'' 4k 32'' için daha iyi diyorlar ama 32...
bu monitör işini de tam anlamadım henüz :D 4kda 32'' 2kda 27'' mantıklı dedikleri için. 4kda 32'' dedim yoksa gözüm 27'' e alışık.d teşekkür ederim bakıyorum şimdi hepsine
https://forum.donanimarsivi.com/konu/topladigim-pcye-yorum-yapabilir-misiniz.859777/ daha önce bu başlığı açmıştım biraz revizyon yaparak kendime sistem dizdim. dün de ekran kartı ve sıvı soğutmayı alınca geriye sadece kasa ve monitör kaldı. bütçem 30bin tl civarı.
Öncelikle bir sorum var...
hocam 2x16 yapacağım şimdilik sadece. 32 yeter diye düşünüyorum. hangisini seçeceğime kararsız kaldığım için 2 sini de linke koymuştum. işlemci tavsiyesi için teşekkür ederim fakat 7800x3d yüzde 50 daha pahalı olunca 7700x'i tercih ettim. ama bi daha bakayım :D teşekkürler.
1703164187
çok...
teşekkürler çok yardımcı oldun gerçekten. adamsın<3
1703103723
sıvı soğutmayı değiştircem zaten de bakıyorum daha ramleri fury yaptım. anakartı daha fazla çıkamam ya çok abartı sonrasının fiyatı. mecbur b650den gitcez
yorum için teşekkürler dikkate alacağım ramlerin ikisini birden almayacağım sadece kararsız kalmıştım hangisi olsun diye. anakart önerin fikrimi değiştirdi gibi. ssdyi de fury renegade'e çevirmiştim zaten. ama sıvı soğutma ve kasa konusunda kararsızım. önerin varsa onu da dikkate alırım...