2x16ramler, xmp açmadan manuel olarak 3600mhz ayarlarını ysptığımda mavi ekran yemedim 1 gün boyunca ama oyunlarda kullanımda ufak takılmalar oluyordu. Sonradan 3466mhzye çektim daha stabil oldu droplar da azaldı işlemciye fazla mı geliyor acaba tam sebebini anlayamadım
Ayarları manuel olarak kendim yapınca minimuma indirdim mavi ekran sorununu bugün hiç vermedi mesela ama anakartın sitesinden incelediğimde bu ram için uyumlu olmadığı vs yazıyor ya da xmp profillerinde hataya neden olan bir şey olabilir her ihtimale karşı eski ramlere dönüp satıl aldığım yerle...
Merhaba, ram ve anakartımı değiştirdim 4-5 gün önce gskill trident z 3600mhz 2x16gb cl16 ram ve msi b550 a pro anakarta geçiş yaptım ancak ramlerden kay aklı sürekli olarak mavi ekran hatası alıyorum. Default olarak 2 adet xmp profili mevcut ikisi de aynı değerlerde gibi görünüyor ama 1...
Asrock b550m hdv anakart - ryzen5 5600x işlemci kullanıyorum ramleri 16'dan 32'ye çıkarmayı düşünüyorum ama CL 16 değerinde 32 gb ram bulmak çok zor sanırım şu an. n11 üzerinde bir satıcıda başlıktaki rami bulabildim 1 adet stoğu mevcut. 5600x zaten en stabil 3200-3600mhz değerlerinde...
Sistemi enigma diye bir teknik servise götürdüm 2 gün test yapıldı aralıksız ama hiçbir sorun yaşanmadı ilk aldığımda da bu sorun yoktu ama ramlerden biri çalışmıyordu değiştirildikten sonra sistem kapanmaya başladı. Mavi ekran tarzı bir hata yok bu arada. Sistem ya güç kesiyor ya da ekran...
Bu sisteme ek olarak "Thermalright Frozen Notte 240 ARGB 240mm Sıvı Soğutucu " mevcut sistemde ama kasa biraz ufak olduğundan sıvı soğutucunun fanı ramleri sıkıştırıp baskı yapıyor. Öncelikle kasayı değiştirmeyi düşünüyorum. Buna ek olarak sistemde ramlerden ya da güç kaynağından kaynaklı...
ayar yapmadıktan sonra da bi anlamı kalmıyor ama fps oyunları oynuyorum genel olarak renk ayarı yapıyorum kendi gözüme göre genelde de bu ayarları yapınca kapanma vs. oluyordu ama şu an olmadı henüz bugün tekrar test edicem. sonrasında bu adımları uygularım deneme amaçlı
Bu adımları uyguladım ve her gün yaşadığım sorunu bugün yaşamadım, tekrar tekrar teşekkür ederim. Bundan sonra güncellemeleri alırken belirttiğiniz gibi yorumları göz önünde bulundurarak devam edeceğim. İyi forumlar.
Şimdilik test ediyorum bakalım, kasa şu an pırıl pırıl ya birde hani parçalarda sorun varsa garantiye göndereyim diye arıza tespiti için servise bıraktım bakımı vs. her şeyi yapıldı temizlendi kasa. Adamlar saatlerce oyun oynayarakta test etmişler sorun yok bana gelince kapanıyor ekran kartı :D
Çok teşekkür ederim bugün içinde bu işlemi deneyeyim her güncellemeyi en son sürüme çekmemek gerekiyor sanırım biraz bekletmek gerekiyor sorun yaşanmaması için :D Ama bu sorunu ağırlıklı olarak SAM açıkken yaşamak can sıkıyor biraz :( tam performansı alamadıktan sonra bi anlamı kalmıyor
Windowsun son güncellemesini almamış pc bir de onu yükleyip deneyeyim bir süre ama SAM ayarını açtıktan sonra bu şekilde sorunların yaşanması yazılımsal bir şey olabilir gibi geliyor bana