16 GB (2x8) ddr4 ram var sistemde. Bunun yanına aynı marka model 2 tane daha koysam diyorum. AI diyorki zorlarsın sıkıntı yaşarsın 16x2 yap diyor. Şİmdi al sat ikinci elde kayıp demek. Sizce 8x4 kullanmak dezavantaj oluşturur mu? Bilgisayarda cs2 oynanıyor, hobi amaçlı photoshop/lightroom...
Render vs yapmayacaksanız, çok yüklü yazma işleriniz yoksa ve dram'li modellere bütçeniz yetmiyorsa gayet yeterli. 5000 civarında gayet iyi. Dramli eli yüüzü düzgün denecek modeller 9000 civarı neredeyse iki katı.
Peki
Ben 1 terabayt için araştırma yapıyorum, dramli model ile dramsiz model arasında 1.500 lira civarında fark var, ramsiz model 1000 (lexar) diğeri 700 TBW (corsair). Tercihiniz ne olurdu?
Aynı araştırmayı ben de yapıyorum.
Dramli model olarak Corsair Mp600 pro nh var 8500 civarı pttavmde, en uygun fiyatlısı bu. 7000e dramli yok şu an.
Biraz önce forum'da bir arkadaş eğer render gibi işlemler yapmıyorsanız sadece oyun için dramli modele gerek yok dedi. Bu yüzden 6800 civarı...
Ben de 1TB modellere bakıyordum sora sora birkaç bir şey öğrendim. Dahili DRAM önbelleklli TLC NAND özellikli olanlar tavsiye ediliyor. Epey'e dikkat, bazı özellikler yanlış girilebiliyor. Kendi sitesinden de araştırın.