Maddi imkanım bu ara çok elvermiyor parça değişikliğine sorunun ssd den olduğunu kesin tespit etmedikçe kaynak ayırmam mümkün değil ama aklımda bulunsun fırsat bulursam deneyeceğim farklı bir ssd yi teşekkürler.
Arkadaşlar az önce tekrar bir çökme yaşadım cs go oynarken kitlendi pc. Acaba bu çökme ile alakalı bir log vs tutuyor mu pc kendiliğinden bu kayıtlara ulaşmam mümkün mü ?
Edit:Expo 6000mhz ile de kitlendi 1 saaat olmadı
Bilgisayarda çok fazla datam var ve şuan işlerimi idare edecek yedek bilgisayarım olmadığı için mecburen pcye yük bindirmeden kullanıyordum 5 6 aydır. Yoksa ben de sağlam bir kontrolden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Şuanda 5200 mhzde manuel olarak ayarlı gün içinde sorun yaşamadım. Durum...
Bios ana ekranda expo diye bir secenek cikiyor onu acinca AI Tweaker aktiflestirirsen garsnti disi kalabilir diye bir uyari veriyor. Yapay zeka destekli oc modu gibi bir sey mi bu expo ?
Expo ram ne oluyor bilmiyorum ancak ramleri amazondan 6000 mhz etiketi ile satin aldim. Herhangi bir mudahelesiz ramleri 4800MHz olarak goruyor pc ve aylardir bu sekilde kullanırken bu kitlenme sorunlarini yasadim. Driverlar icin genelde uretici sitenin onerdigi program veya dogrudan driver pack...
Ram Frekansını 4800 den 5200Mhzye çıkardım test sonucunda bir hata çıkmadı. Biraz kullanıp sorun tekrarlarsa frekansı kademeli olarak 3600e kadar düşüreceğim önerdiğiniz başka test var mı format dışında ?
1712804473
gpu hızlandırması ve donanım hızlandırması içeren tüm sistem ve uygulama...
4 Slot var 2 tane RAM kullaniyorum 16x2 seklinde bu dediginiz ayari kontrol edip geri donus sağlayacağım. Yillarca giris seviye cihazlar kullandiktan sonra ilk defa doya doya her seyi yapacak bir sistem dizeyim demistim amd tarafina soguk olsam da soket tipinden dolayi arkadaslarim cok israr...
Islemci fazla isindigi icin eco mode olarak ayarlamistim bi ara ancak bu sorunlardan sonra normal fabrika ayarina dondum onun disinda bir oc ya da mudahelede bulunmadim. Malesef suan pcdeki verilerim cok fazla ve yedekleme imkanim olmadigi icin format atma sansim olmadi farkli amaclarla...
Öncelikle merhaba, geçen sene burdaki sıcak fırsatlar ve instagram storylerindeki indirimli ürünleri takip ederek bir sistem topladım. Daha öncesinde hep laptop kullandığım için masaüstü konusunda oldukça bilgisizim. Lisanslı Win11 kurdum ve bilgisayara crackli ya da kaçak hiçbir şey indirmedim...