bu bütçede 5080 iyidir ama rezalet bir ram var zaten ram fiyatlarının durumu belli eğer toplarım diyorsan parça parça önereyim kaliteli bileşenler ortaya çıkar en azından
Bence fiyatı gereksiz derecede pahalı zaten bu bütçede 9070XT ekran kartlı 9800XD3D işlemcili kasalar var ve 9950X3D ye kıyasla çok dahauyguna daha iyi FPS ler veriyor. Parça kalitesi ne düzeyde zaten bilmiyoruz fason üretim şeyler bile olabilir ama tabi kendileri tam garanti sunuyoruz...
Bütçe yanlış harcanıyor zaten bu bütçede iyice araştırsan 5070Tİ zorlanıyor. Eğer 2K veya 4K oynayacaksan zaten 7800X3D bile aynı FPS değerlerini verecek. Tam bütçe nedir ona göre yardımcı olalım
Toplamak daha sağlıklı olur az önce güncel konu açtım.En altta orta segment olarak yaptığım sistemde 5070 yerine 9070XT alırsan gayet F/P ve iyi olur. Attığın sistemlerden 2 tanesi aynı ve tercih etmezdim. sistem 3 de ise anakart iyi değil ve tek slot ramle çift slot ram arasında %10 FPS farkı...
Önceden açtığım parça önerisi yaptığım konularada göz atıp eski fiyatlara bakıp ağlamak isterseniz bakabilirsiniz :D
https://forum.donanimarsivi.com/konu/5060-5060ti-9060-9060xt-sistem-toplamak-isteyenler-icin-am5-parca-tavsiyeleri.1110073/...
Herkese merhabalar son zamanlarda artan ram ve ssd maliyetlerinden sonra güncel bir rehber içeriğe ihtiyaç olduğunu gördüm ve bu konuyu yapma kararı verdim. Güncel olarak alınabilir hazır sistem ve toplama kasa önerilerinde bulunacağım.
Dipnot: düşük bütçede parça önerisi yapıyorum ve...
Bence çok fazla harcamana gerek yok Bigbig Won Aether bile yeterli olur. Ama daha iyi bir şey olsun bütçeyi harcayam diyorsan Gamesir Cyclone 2 bakabilirsin.
Yerinizde olsam işlemciyi 5800X yapar ekran kartınıda güncel bir ekran kartıyla değişir daha kaliteli bir psu alırım. Sıfırdan toplayacak olsan DDR5 gerçekten maliyetli sadece 32GB DDR5 ram ve 1TB SSD almak için elindeki sistemi satman gerek. Şahsen 5800X alıp RX9060XT veya Nvidia kart alacaksan...