Yanlış bir düşünce Av1,Ray Tracing performansı,MFG gibi teknolojileride hesaba katmak lazım eğer bir kart sadece güçten ibaret olsaydı AMD Nvidia dan çok satardı.
Rog gereksiz pahalı aorusta aynı durum yerinde olsam colorful veya galax alırdım arada performans farkı bile ciddi değilken sadece markaya para basmak çok mantıksız
Kasa bence gayet iyi parça seçimi güzel ve fiyatlandırma olarak 5070 biraz yüksek geldi ama onuda Asus TUF olduğu için makul buluyorum onun dışında işlemci normalde 1K daha uyguna bulunabilirdi ama hepsini bir yerden alıp garantiyi düşünmekte mantıksız değil. Parça seçimi gayet güzel ve uyumlu...
Ben MSRP fiyatına göre hesap yapıyorum mesela 5070 kartlara bakınca MSRP fiyatının sadece %10 üzerine bile rahatlıkla satıldığını kampanyalarla %5 civarına kadar düşürüldüğünü görüyorum. Vergi oranı fiyat azaldıkçada azalıyor bu şekilde bakacak olursam 5060 Tİ 16 GB modelinin %10 hesabıyla bile...
Kesinlikle 5060 Tİ alınır saf güçte çok benzer olacaklarını düşünüyorum teknolojik olarak Nvidia daha doluyken AMD tercih etmem için arada 2-3K değil en azından 5-6K fark olmasını tercih ederim.
Bence satmaz aradaki farkı verip 5060 Tİ daha mantıklı olur hem teknoloji bakımından hemde yazılım desteği bakımından NVIDIA çok daha daha sağlam bir altyapıya sahip ileride satmak istediğin zamanda bile değerini belli oranda korur eğer 16-17K civarına gelirse alınır ama fazlasını pekte vermeyi...
9070 XT den sonra beklentim onunda üzerinde bir güce sahip olacağı yönünde oldu ama direkt olarak 2K ya hitap edebilecek şekilde gelirse ve fiyatlandırmayı yine güzel yaparlarsa 5060 Tİ dan daha çok satacağına eminim.
Soru başlıktaki gibidir benim şahsi beklentim 9060 XT 7800XT den aşağı 7700XT den biraz yukarıda ortalama olarak RTX 4070 seviyesinde bir saf güce sahip olacağıdır 9060 içinse ortalama olarak 7700 XT ile çok benzer bir konumda performansa sahip olacağını düşünüyorum. Eğer bu soruyu RTX 5060 için...