teknolojik anlamda 6000 serisi daha fazla imkan sunuyor eğer 5700 XT ile benzer performansta bir kart arıyorsan 6600XT zorlayabilirsin ama bu bütçede 6600 alman daha sağlıklı olur.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/intel-i5-14600k-ne-kadar-fiyat-performans.1161712/
Bu işlemciyle ilgili konum var detaylı şekilde yardımcı olabilirim
En uygun yollu FPS arttırma yöntemi şu olur işlemciyi ryzen 5 3600 yaparsın 8 GB daha ram eklersin ekran kartını ise RX 580 8 GB gibi bir modele yükseltebilirsin. Elindeki ekran kartı ve işlemciyi 1.5K ya çıkartırsın.
Sistemi değişiyorum ve monitörüde yenileme planım var. Şuan halihazırda çift monitör kullanıyorum ve ikisinide satmayı düşünüyorum. Sistemim tahminen kafamda şekillendi şimdilik 5070 var ama ilerleyen zamanlarda 9080 XT gelince duruma göre ona upgrade etmeyi düşünüyorum işlemcimde 9800X3D...
zam gelmeseydi millenicom önerecektim ofiste millenicom var ve altyapı çok iyi olmasa bile tam performans veriyor. Tabi türknet kadar diyemem ama fena değil. Evde türknet var VDSL altyapıda 70 mbps download 12 mbps upload alıyorum. Ofistede VDSL altyapı var millenicom ile 20 mbps download 4 mbps...
hali hazırda AM5 geçmek yerine AM4 de kalıp upgrade yapman iyi fikir ama işlemciye maksimum 8K vermen doğru olur diğer türlü aradaki maliyet farkına AM5 çok daha mantıklı