Eski ramleri taktım biraz durdum açıldı şuan teşekkür ederim herkese. Tek bir sorunum kaldı bu rgb kablosunu nasıl takacağım. Eski anakartta add gen diye yazan beyaz soketti iyi oturuyordu. Burdaki argb girişine oturmuyor.
Hepsini yaptım biosuda sıfırladım fakat yine aynı hatayı alıyorum. Sistem daha 2 haftalık eski soğutucudada sorun yoktu yani eski -kırık vs parçada yok çözemedim bir türlü
1779832995
Birde eski soğutucunun fanını bilgisayarcı buna bağlamıştı ama şuan bu giriş yok 2 fan girişi anakarttaki...
Selamlar herkese. Kule tipi soğutucu değiştirdim tgermakright çift fanlı soğutucu aldım çift fanlarını anakarttaki cpu fan cpu opt lere taktım ekranıda usb 9 pine taktım fakat bu hatayı alıyorum
Son birkaç gündür bilgisayar geç açılıyor. Düğmeye basıyorum fanlar normalden daha hızlı ve sesli çalışıyor 40 50 saniye civarı bu şekilde ve ekran siyah daha sonra fanlar yavaşlıyor bilgisayar açılıyor nedendir sizce
4070ti dan 4060ti a geçiş yapıyorum fakat 4070 ti girişi daha farklı alttaki iki kabloda 8 pin girişleri var tek tek çıkarıp denedim ama görüntü gelmiyor
eminim çok kolaydır ama emin olamadım. Usb girişine takmam gerekiyor ama o kısım dolu 9 pinli solda bir giriş var ondada com yazıyor kule tipi soğutucu usb kablosunu nereye takacağım