Kısa devre olayı basit bi işlem;
1- Sistemin elektriğini kes
2- Bios pilini çıkar
3- Bios pilinin olduğu yuvadaki + - ayakları tornavidayla birbirine değdir ( bu kısa devre olayı ).
- Veya en basiti; Bios pilini çıkardıktan sonra 5-10 dakika beklersen aynı işlem olur.
Buradaki işlem...
anladım anakart arızalı olabilir o zaman farklı bir anakart ile denemenizi tavsiye ederim, sorun yine devam ederse güç kaynağını değiştirip deneyin ikisinden birinde sorun var ama yüksek ihtimal anakart önce onu deneyin
aynı hata benim laptopumda da oluyor ilk başta çöküp otomatik kapanıyor biraz daha zorlayınca mavi ekranla birlikte dediğim hatayı veriyor, çözümünü çok araştırdım ve çok şeyler denedim ama hiç bi çözüm bulamadım hala aynı, inşallah düzeltmenin bi yolu vardır da herkes yararlanır bu konudan
güncelleme olduğu zaman bazen bilgisayarı kapattıktan sonra fanlar çalışır şekilde devam edebiliyor sonra kapatıyor kendini, aksi halde anakart arızalı olabilir
güç kaynağında sorun olabilir önceki anakartınıza zarar verip testlerde anakart sorunlu çıkmış olup yeni anakartınızı kullanmaya başlayınca aynı psu ile güç verdiğinizi için yine zarar vermiş olabilir benim fikrim bu yönde başka açıklaması yok çünkü
O ekran kartına o kadar para verme bence bunu öneririm;
https://www.sinerji.gen.tr/sapphire-radeon-rx-6700-pulse-10gb-gddr6-160-bit-ekran-karti-p-44036?utm_campaign=cpcElcinHnm&gclid=CjwKCAiA0JKfBhBIEiwAPhZXDybmgqoVujkloN55bzSIzPH7i_OEAZJdrXO0OqbbDm_2Y2c1xwwGwBoC1jcQAvD_BwE