isasezer isimli üyenin son içerikleri

1. isasezer

Yardım Yurt Dışından Alışveriş Hakkında

Kaç yaşındasın?
  2. isasezer

:( masraftan kurtulmuşsun üzülme
  3. isasezer

Yurtdışından Yapmak İstediğiniz Bireysel Alışverişler

Arkadaşlar selamlar, forumda okuyucu olarak yıllardır aktifim fakat kullanıcı olarak yeniyim. Bildiğiniz üzere Ocak 2026 itibariyle yurtdışından getirilecek kargolara tamamen sınırlama getirildi. Getirmek yasak değil elbette ama artık çok masraflı ve karmaşık. Yasal olmak kaydıyla bir şeye...
  4. isasezer

Tam olarak ne almak istediğini (link vs.) paylaşabilirsen neler yapılabileceği konusunda yardımcı olabilirim.
  5. isasezer

Yardım Yurtdışından Akıllı Gözlük Getirmek

Çok zor. Bahsettiğiniz ürünü gümrüksüz geçirmek şansınız yok. Tek yol gidip satın aldıktan sonra faturasıyla birlikte tekrar ülkeye giriş yapmak, ya da başkasına yaptırmak. Kargoyla sipariş verirseniz gümrüğe takılmak zorunda ve ithalatında CE denetimi var. Yani ithalatı çok çok çok zor...
  6. isasezer

Yurt Dışından Sorunsuz Ürün Geçirmek İçin Sınır

Ahah sıkma canını. "Numune" ithalatı da çok masraflı artık. Eskiden olsa dışardan kendi "numune"lerimizi getirirdik. İçeridekilerde idare edeceğiz artık.
  7. isasezer

Yurtdışından Ürün Getirme Nasıl İşliyor

Kaç adet alırsan al ve tutarı ne olursa olsun (ücretsiz bile olsa) bir gümrük müşavirliğine vekalet verip beyanname açtırmak zorundasın artık. 1 USD'lik bir parça bile alsan 200-300 USD masrafın olur (ordino, ardiye, gümrük hizmet bedeli, vergiler, vekalet harçları vs.). Eğer getireceğin şeyin...
  8. isasezer

Yurt Dışından Sorunsuz Ürün Geçirmek İçin Sınır

2026 yılı Ocak ayı itibariyle yurtdışından ne getirirseniz getirin ve bedeli ne olursa olsun (ücretsiz bile olsa), gümrük yaptırmak zorundasınız. Eğer gidip kendiniz alıp dönmediyseniz, bir kargo firması ile gelmişse, gümrük müşaviri ile beyanname açtırmadan, tüm vergilerini ödemeden, eğer özel...
  9. isasezer

Amerikadan Flipper Zero Getirtmek

Gümrük işinde çalışan biri olarak şunları tavsiye edebilirim: Kutularla getirmesin mümkünse. Kutulu ürün ticari muamelesi görür. Faturalarını ya da fişlerini yanına alsın mutlaka. Bu ürünleri USA'da KDV ödeyerek alacak. Yurt dışına çıkaracağı için çıkış sırasında KDV'leri iade alabilir...
  10. isasezer

Gümrükte Mevkuf Elde Kalmış Gönderi Sorunu

Evet maalesef. Ocak 2026'dan beri yurt dışından getirdiğiniz her şey bedeli ne olursa olsun gümrüklenmek zorunda. Dolayısıyla zincirleme gelen tonlarca masraf ödenmek zorunda. Üstelik gelen ürünün bedeline 1 usd yazılsa bile gümrük memuru internette benzer ürünlerin fiyatlarına göre beyanname...
Geri