jillauren1 isimli üyenin son içerikleri

1. jillauren1

Oyun oynarken bilgisayarım kendini kapatıyor

@Vouxy BIOS'ta kapanmadı bekledim. BIOS güncellemesi de attım bilgisayara. USB alıp hem formatladım hem de BIOS güncellemesi de yaptım. Dediğiniz gibi sanırım.
  2. jillauren1

Şimdi internette gezerken 20 dakika içinde 2 defa kapandı. Herhangi bir yük bindirmedim bilgisayara fakat yine de kapandı. Ayıkamıyorum şuan. Düzenleme: BitDefender uygulaması ile 2 defa sistem taraması yapmak istedim ikisinde de 3-5 dakika geçmeden bilgisayar tekrardan shutdown verdi kendine...
  3. jillauren1

Haftaya yeni bir PSU deneyip tekrar deneyeceğim. Tekrar olarak macun sürdüm denedim hala aynı sorun yaşanıyor. Büyük ihtimal PSU'da problem.
  4. jillauren1

Termal macun sipariş edeceğim şimdi. Tekrar ondan sonra bilgi geçeceğim. Katılıyorum taşmış olabilir fakat macunum olmadığı için karışmak istememiştim. Sipariş edip tekrar bakacağım teşekkür ediyorum. 1736436152 TermalGrizzly aeronaut termal macun buldum dolabın içinde bir sürümlük daha kalmış...
  5. jillauren1

Sadece ramlerin mHz'ini arttırdım 3200'e çektim fakat önceden de çekiliydi. Açıp bakmak istiyorum işlemcinin o taraflara fakat termal macunum olmadığı için bakmakta istemiyorum.
  6. jillauren1

@AkifM2009 Hocam undervolt denemedim fakat FPS sabitleyip oyunun grafiklerini bi tık düşürünce sorun ortadan kalktı gibi duruyor. Bir süre böyle kullanıp 1-2 haftaya farklı bir PSU deneyip tekrar test edeceğim. 1736432758 Sorun ortadan kalkmamış size yazdıktan 15 saniye sonra tekrar kapandı..
  7. jillauren1

@AkifM2009 Bende öyle düşünüyorum son çare ona bakmak gibi duruyor. Fakat işlemcinin termal macununu değiştirdikten sonra niye oldu bu aynı gün içinde oldu onu anlayamıyorum.
  8. jillauren1

@Vouxy @bunstep Finaller bittikten sonra aile evine döneceğim o vakit hem macunu kontrol ederim hem de farklı bir PSU deneme şansım olur. Teşekkür ediyorum ikinize de. Yine de ben biraz daha bakınayım. 🤔
  9. jillauren1

OCCT testine tekrar soktum, GPU maximum 66 dereceyi görürken, CPU maximum 69.6 gördü. Testi başlattıktan 6 dakika sonra bilgisayar kendini kapattı. Anakartta bir ışık yanıyor mu diye baktım fakat hiçbir şey yanmıyordu. Yaklaşık 1 aydan beri aynı muhabbet olduğu için iyice baymaya başladım..
  10. jillauren1

%97 gözüküyor hocam maalesef onda da bir problem yok.
  11. jillauren1

Baktım fakat pek bir şey anlayamadım, testede soktum. Voltajlarda bir sıkıntı göremedim. GPU testinde problem yoktu. GPU+CPU ikisini aynı anda teste soktuktan 1.5-2 dakika sonra tekrar kapandı bilgisayar.
  12. jillauren1

Şuanlık maalesef. Tek başıma yaşıyorum fakat sorun işlemcinin macununu yenilediğimden beri var. Onu çözemedim :rolleyes:
  13. jillauren1

Yeni hocam 0 nerdeyse. Eylül'de aldım
  14. jillauren1

Aynı çok fark yok maximum 2-3 derece daha yükseldi o kadar. En son OCCT testinden sonra 2 kere açmayı denedim bilgisayarı kapandıktan sonra fakat ikisinde de tekrar kapandı. 5 dakika sonra tekrar denediğimde açıldı bilgisayar.
  15. jillauren1

@Vouxy Hocam test sırasında bilgisayar kendini kapatıyor tekrardan. 5-7 dakika içinde.
Geri