Arkadaşlar, ikinci el bir adet ryzen 5 5600 buldum. 3 bin tl ye 1.5 sene kullanılmış temiz kart ama birkaç pin yamuktu. Dün onu aldım. Bugün taktım. Takınca biraz pinlerle uğraştım düzeltmek için ama sıkıntısız takıp bilgisayarı başlattım. Oyunlarda acayip fark etti bu kadar beklemiyordum. Yağ...
Hocam arada 2 bin tl fark var. Arada renderda alıyorum. Bilgisayarı bi 4-5 sene daha kullanırım diye düşünüyorum. 2 bin tl verip daha fazla çekirdekli işlemci almak daha mantıklı değil mi?
Arkadaşlar 11 e inno3d rtx 4060 buldum. Garantisi yok ama temiz cihaza benziyor tek elden kullanılmış ev cihazı.
Sizce bunu mu almak mantıklı yoksa 16.500 sıfır ve garantili 8gb 9060xt mi?
Hocam am4 te kalıcam şuan anakartı değiştirmiyicek. Benim baktığım işlemcide ikini el ve sıfır fiyat farkı çok az. Arada renderda alıyorum. Ryzen 7 5700x mantıklı geldi. r5 5600 ile arasında 2 bin tl fark var misal. 2 bin tl fark verip daha uzun ömürlü kullanıcaksam mantıklı.
Ram 2x8 var. Daha...
Anladım bir araştırayım. Aslında bu sistem zaten eski olduğu için fazla para harcamadan günümüz seviyesine getirmek istiyorum. Benim için artık mobilite daha önemli olucak daha sonrada güzel bi laptop almak istiyorum.
Selamlar,
Ryzen 7 1700
Rx 580
Asus prime x370 pro
16 gb ram ddr4
gibi bir sistemim var. Bu sistem artık bazı şeylerde sıkıntı yaratıyor, yükseltmek isityorum.
İşlemciyi sıfır olarak 8.000₺ ye ryzen 7 5700x almaya karar verdim.
Ekran kartında 3 farklı seçenek var.
Sıfır Rx9060xt 16gb fiyatı 20...