vram yettiği sürece performans aynı. monitörün 1080p ise 8gb vram hemen hemen her oyunda yetecektir, yetmese bile bazı hikayeli oyunlarda 1-2 ayarı yüksekten ortaya aldıgında 8'in altına düşecektir. 2k kullanıyorsan hikayeli oyunlarda biraz sıkıntı olabilir, cs valorant 8gb fazlasıyla yeter...
"Genellikle işlemciye dayalı oyunları oynuyorum" demesinden arkadaşın cs2, valorant vs. oynadığını varsayıyorum. x3d baya fark edecektir, ben olsam x3d alırdım.
kasa sana kalmış bütçene uygunsa Deepcool'da seçilebilir. Sıvı soğutma corsair yada msi'da alınabilir ama bence gerek yok seçtiğim kule tipi soğutucu ile aralarında max 1-2 derece oynar. kule tipi soğutucu bence sıvıya göre daha sorunsuz.
seçtiğim parçalarla 55bin oldu zaten. birde buna ekstra ram alman lazım 60i biraz geçecek bütçen yetiyorsa tabi 5bin daha fazladan verip 7800x3dye yükseltebilirsin ama 5060ti için 7500x3d bence fazlasıyla yetecektir.
https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7500f-msi-rtx-5060ti-shadow-8gb-bulk-msi-a620-16gb-500gb-ssd-oem-paket/
Alınabilecek en seçenek. Tek eksiği ram onu da kendin alıp takarsın.