kanatayak isimli üyenin son içerikleri

1. kanatayak

Çözüldü✓ RASTGELE GERÇEKLEŞEN KERNEL 41 (63) HATASI

mantıklı. peki neden bu ram firması fabrika çıkışı kendi vaat ettiği mhz'de çalışabilecek şekilde voltaj vermiyor da bizim vermemiz gerekiyor? ileride söylediğiniz voltaj ayarını da denemeyi düşünüyorum fakat şu an ram fiyatları çok pahalı olduğu için kurcalamak istemiyorum. en fazla yapacağım...
  2. kanatayak

ben o ayarı hiç açmasam bile 6000 mhz ayarladığımda bazen 2 haftada 1 kez bazen de haftada 2-3 kez bu şekil donma ve reset sorunu yaşıyordum. anladığım kadarıyla bir voltaj dalgalanması durumu söz konusu. bazı 7500f'ler bu voltaj dalgalanmasını karşılayamıyor olmalı benimki gibi. cidden geri...
  3. kanatayak

arkadaşlar bu sorun için denemediğim herhangi bir yöntem kalmadı. en sonunda expo açıp ram mhz 5800 yaptım böylece yaklaşık 1 aydır sorunu yaşamıyorum. illa ki performans kaybı vardır %1-2 civarı ama bence bunun başka bir çözümü yok. ayrıca sorunun kaynağı ram'den ziyade işlemci silikon kalitesi...
  4. kanatayak

dosyaları .txt formatına çevirip chatgptye yüklemiştim ama öncesinde uzun bir bilgisayar donanım konuşması olduğu için o chat özelinde ne yapacağını biliyordu. belki bir fikir verir. bu hatanın sebebini tespit etmek çok zor. her parça birbiriyle ilgili hata veriyor. mesela ben bu konuyu okuyana...
  5. kanatayak

asus b650m-e wifi anakart xpg adata lancer 2x16 6000 mhz ram kullanıyorum aynı sorun bende de var. öncelikle kernel power pc aniden kapanırsa alabileceğiniz bir hata. yani sizin yaşadığınız problemin sebebi bu hata değil. bu hata kodunu başka bir hata sebebiyle alıyorsunuz. C:\Windows\Minidump...
  6. kanatayak

Yardım Arızalı Ram Seri Numarası Nasıl Öğrenebilirim?

merhaba çok zaman geçtiğinin farkındayım ama aynı marka ram kullanıyorum. bilgisayarım haftada 1 donuyor ve kendine reset atıyor. acaba sizdeki sorun neydi?
Geri