Yeni başlayacağım çok ucuz bir şey alıp ileride daha iyisine gerçmek yerine şimdi orta halli bir şey almayı düşünüyorum. Araştırdğım kadarıyla kısa sap ve tekne boyu 41-42 cm önerilmiş yeni başlayanlara. Bu aşağıdaki bağlamayı almayı düşünüyorum. Nasıldır? Anlayan arkadaşlar yazarsa sevinirim...
Anladığım kadarıyla evdeki modemim uyumlu değil illede onların modemi lazım bu biraz sıkıntı şahsen. İnternetten başvuru yapmayı düşünüyorum ilk 2 ay ücret ödemiyormuşuz internetten başvurunca. Peki ya başka bir ISS öneriniz var mı ? Şuanki tarifemden daha ucuz şeklinde ?
Normalde Netspeed kullanıcısıyım ama 66 Mbps için 450 TL ödüyorum ve bugün aradaklarında tarife fiyatının yükseleceğini söylediler. İşin garibi kendi sitelerinde benim şu anki tarifem 299 TL.
O yüzden bende Kablonet'e geçmeyi düşündüm ama altyapımızda Kablonet yok sadece Türk Telekom'un...
K'lı işlemci alıp overclock yapmasam olur mu ? Ben geleceğe yatırım için k'lı işlemci alayım diye düşündüm yoksa overclock yapmıyacağım. Peki i7-13700f veya 13700kf işlemci alsam psu yeterli olur mu ?
Bir de DDR5'e nasıl güncelleyebiliririm ? Hangi parçaları değişmem gerek ve ne önerirsiniz ...
Sistemim:
İşlemci: i3 12100F.
Anakart: ASUS Prime H610M-D D4.
Ekran kartı: ASUS RX 6600.
RAM: XPG 8 GB 3200 MHz CL16 (2 tane)
PSU: FSP Hyper Pro H3-550
Kasa: Vento VG11A ATX 4 adet RGB FAN
Bütçem şimdilik 4K ama para biriktirmeye devam ediyorum. İleride bütçem daha da fazla olacak yani.
Aklımda...
İşlemcinin termal macununu yenileyeceğim ama işlemciyi sökmek için gereken o 4 vidaya yıldız veya düz tornavida olmuyor. Nasıl çıkartabilirim ? Bir de işlemcinin fanının içi komple toz nasıl temizleyebilirim ?
İşlemcim i3 12100F