bilgilerim bu şekilde. RX 570'in yerine değiştirdiğim zaman gerçekten fark edecek bir ekran kartı almak istiyorum. Öneri verirken anakart işlemci vs göz önünde bulundurarak sistemim için uyumlu olan ekran kartını söylerseniz çok sevinirim, teşekkürler.
Şu anki işlemcim Ryzen 3 2300x
F32 sürümünü kurunca Ryzen 3 2300x açılır mı? malumunuz F55 sürümünde açılmıyor ki zaten F55 kurunca ryzen 5600'ü takıcam.
ama ara güncelleme sürümü olan F32'de bilgisayar açılmazsa ne yapacağım? destekliyor mu F32 Sürümü Ryzen 3 2300x işlemcisini?
Gigabyte A320M-S2H Ana kartım var ve F30 Modeli kullanıyorum.
Yeni alacağım işlemci ise F55 sürümüyle birlikte çalışıyor, bu nedenle BIOS'umu güncelleyeceğim.
USB'ye gigabyte sitesinde f55 sürümünü atıp yapmayı planlıyorum. Nelere dikkat etmeliyim ve kesinlikle yapma dediğiniz şeyler nelerdir...
Peki aldıktan sonra gözle görülür bir fps artışı yaşar mıyım? ya da aktif olarak yüksek olan fpsim düşüş yaşamadan oynayabilir miyim sizce? Model hakkında biliyorsanız yorumlayabilir misiniz
bios f30, güncellersem aktif işlemcim olan ryzen 3 2300'ü kullanamam. Bilgisayarcıda taktırırken bilgisayarcıya güncelleteceğim. bir sorun çıkmaz değil mi?
1-bilgisayarcıda yapıp takmam en mantıklısı olacaktır o halde. takdırmadan f30'u güncelleyip ryzen 5 5600'ü takarsam sorun olmaz değil mi?
2- güncellemiş olduğum f30'un yeni sürümüne ryzen 5 5600 uyum sağlıyor mu kesin olarak?