OCCT testi 3-4 kere yaptım. Yaklaşık 30 dakika bıraktığımda dahi hiç bir sıkıntı teşkil etmedi
1770729128
Bu testleri de hemen şu an yaptım. Birde konudan bağımsız bir sorum var, sizce Windows 11 e geçmeli miyim? Ara sıra fps droplar girdiği de oluyor sisteme ona göre söylerseniz iyi olur.
Bu videolarda ki ses çok büyük bir ihtimalle PSU bobinlerinden geliyor. Bazen de belli bir süre sonra kesiliyor fakat o durumda dahi yine fazla ses geliyor gibi. Yani diğer kıyasladığım sistemlere göre.
Peki son tavsiyeniz ne olur bunu yapabilirsin dediğiniz. zaten büyük ihtimalle psu dan gelen coil whine sesi için onun fanını değiştireceğim onun dışında önerirseniz iyi olur
Ekran kartından kesinlikle değil onu biliyorum zaten 50 dereceden sonra çalışıyor fanları. Kulağımı yaklaştırdığımda da en çok sesin nereden geldiğini tam çözemiyorum. PSU bobinlerinden gelen coil whine seside bilgisayar açıldıktan 10 dk sonra felan kesiliyor.
Sistem boştaykende diğer kıyasladığım sistemlere göre yine biraz daha fazla ses çıkıyor. Ama oyun oynarken diğer sistemlere göre 2-3 kat daha fazla ses geliyor ancak onlarda molex fanmı kontrolcümü belli değil.
rpm kontrolünü nereden yapabilirim? işlemcininde işlemci soğutucusununda garantisi var. Sadece ekran kartı 2. el. Ve işlemci, ekran kartı, işlemci soğutucu, kasa sonradan değiştirilme. Ram psu gibi parçalar öncedende vardı. sadece dediğim parçalarla değiştirdim.
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 120Mm Intel-Amd Uyumlu Hava Soğutucu. BİOS da sadece sessiz ayarına alabiliyorum o da çok bir işe yaramıyor. Fan kontrolcüsü yok.
Hocam PSU dan coil whine sesi geliyor videoları bırakıyorum:
Ama onun dışında bazen bu PSU fan sesi kesiliyor ve fanlardan normal ses geliyor ancak bu seste fazla gibi yukarıdada daha detaylı biçimde yazdım
Şimdi şöyle; PSU dan net coil whine sesi var. İşlemci fanı Thermalright soğutucu direk kasanın genel sıcaklıklarıda iyi. Kasa fanı yerini tam olarak anlayamadım. GPU fanlarıda 50 dereceden sonra çalışıyor yine çok aşırı sesli değil. Asıl ses PSU ve İşlemci fanından geliyor gibi ama kasa...