İşlemci 5600 desteklediği için sınırını aşmak istemiyorum garanti vs. açısından. Bahsettiğiniz ramlerin 5600 çalışma profillerinde yüksek CL değerlerine çıkıyor diye gördüm genelde. O yüzden tam 5600 CL30 ya da CL28 alayım diyorum uygunsa.
Herkese iyi günler. i5 14600K işlemcim için DDR5 ram almak istiyorum. Gsill Ripjaws S5 5600 Mhz CL28 düşünüyorum. İşlemcimin desteklediği bellek frekansı da bu fakat merak ettiğim konu bahsettiğim RAM'in performansı da çok fazla gibi geldi bana CL28 değeri muazzam görünüyor. Sistem stabilitesi...
Bahsettiğim işlemcinin max DDR5 bellek frekansı desteği 4800. Piyasadaki DDR5 RAM'lerin çoğunun 4800 MHz'de CL40'ta çalışıyor gördüğüm kadarıyla. YouTube'da gördüğüm videolarda yapılan karşılaştırmalarda DDR4 3200 ve DDR5 4800 arasında neredeyse fark yok gibi görünüyor.
Merhabalar. Sizlere ufak bir sorum olacak. Geçici olarak çok çok uygun bir fiyata bilgisayar topluyorum. Fakat yoğun araştırmalarım sonucu kafama takılan bir konu var. Ekran kartı olarak RTX 4060 ve işlemci olarak i5-14400F aldım. Bu ürünlerin çıkış tarihlerini de göz önüne alarak masraftan...