Valorant ve RDR2 oynarken, bazense direkt masaüstünde 2-3 saniyelik takılmalar yaşıyorum. Bu sırada ekran donuyor GPU ve CPU kullanımı 0 veya civarına iniyor ve ekran donukken klavye-mouse ile yaptığım hareketler ekran geri geldiğinde ekrana yansımış oluyor.
NOT : Sıcaklıklar normal RDR2 de CPU...
Sistemim Ryzen 7 7800x3d bu sebeple yüksek kalite bir macun kullanmak istiyorum. Thermal Grizzly Kryonaut Extreme modelini beğendim ancak nereden temin edeceğimi tam anlayamadım . 1100 TL' ye satan da var 700 TL'ye satan da. Piyasada bu modelin replikaları dolaşıyor mu? Replika ürün almak...
Son zamanlarda gerek masaüstünde gerek oyunlarda sık sık gecikme sorunu yaşıyorum. Ayrıca sistem yük altındayken sıvı soğutmanın radyatörü ciddi anlamda titriyor ve ses çıkartıyor, ayrıca yük altında cpu sıcaklığı 90 dereceyi görüyor
Gecikme sorununa bir örnek vermek gerekirse : sekmeyi kapat...
Şuanda bir şey daha farkettim. Kasayı herhangi bir yöne doğru eğdiğimde ses ve titreşim gidiyor.
Ayrıca kasayı sola doğru eğdiğimde tık-tık-tık-tık diye sesler geliyor.
Yük altında sıvı soğutma titreme sesi çıkarıyor, titriyor ve işlemci 90 dereceyi ekran kartı 78-79 dereceyi görüyor.
Sistem özellikleri :
MSI PRO B650-S WiFi 7200mhz(OC) RGB M.2 AM5 ATX DDR5 Anakart
DeepCool LE500-MARRS LED 240mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
DeepCool CC560 V2 700W 80+...
Hocam ben sadece test amaçlı birkaç saatliğine işlemcinin olanı kullanıcam. Benim demek istediğim madem ben harici gpuyu şuanda kullanamıyorum, neden hala kullanım seviyesi %20 lerde seyrediyor. Mining mi yapılıyor?