Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi bu model bir psu sahibiyim. Bilgisayarımın özellikleri ise Ryzen 7 7700x işlemci, 4070TI ekran kartı, 32 gb ram, 240lük sıvı soğutucu ve 1tb ssd. Bilgisayarımı satın aldığımdan beri hep aynı sorunu yaşamaktayım. Yaşadığım sorun ise herhangi bir oyuna...
Ben bu akşam diğer testleri de deneyeceğim TV bağlantısıyla deneyeceğim. Size de haber veririm. Fakat ne kadar sorunu çözebileceklerine karşı umutsuz olsam da aynı sonucu alacağımı bilsem de en mantıklısı yine servise yollamak olacak.
Evet. Fakat bu sorunun aynısı diğer oyunlarda da oluyor istisnasız. AC 2'de bile oluyor. Oyunları da 2K çözünürlük ve RTX açmadan en üst grafikte açıyorum.
1682663282
SSD testi yapmadım. Ancak ne olur ne olmaz diye HDD'ye de yükledim oyunları ama onda da aynı sonuç oluyor. Bu akşam SSD testi de...
Bu dediğinizi normal monitör bağlıyken yapmıştım önceleri DP nedense çalışmıyordu HDMI ile bağlıyordum. Geçenlerde tekrar DP ile bağlamayı denedim ve bu sefer oldu. Hatta belki bu sorun GSync açıktır diye oluyordur diye bu özelliğide kapatmıştım.
Tamam TV 1080P belki darboğaz yapabilir ama en azından fps değerleri tam almam gerekenleri alamasam bile en azından bu cızırdama sesiyle olan saçma sorunun olup olmadığını anlamış olurum. Eve geçtiğimde deneyeceğim bunu. Ve dün farkettim şimdi de sıvı soğutucu çalışmamaya başladı :D Nasıl bir...
Önceki servise verişimde önce sinerjiye sistemi komple kargoladım. Anakart, işlemci ve ekran kartını yetkili servise göndermişler ve 3 üründe de problem bulunamadığı söylendi. Sorun yok diyorlar ama bu sorun nasıl oluyor hala devam ediyor anlamıyorum.
Tamamdır. Ama bu sorun ekran kartından kaynaklı değil herhalde tamamen çünkü ekran kartını servise yollamıştım bir sorun bulamadılar. Ya da benim sistemimde bir sorun çıkarıyor.
Tamam deneyeceğim. Peki verdiğim linkteki videoya baktınız mı?
1682660347
Corsair kasa satın almıştım onun içinden çıkan güç kaynağı 750w olması lazım.
hayır onu yapmadım.
1682660098
Linke girmeye çekiniyorsanız bu da google drive linki : https://drive.google.com/file/d/1t79_TYIfb0R7QaLitVkYdn-LJrVh3KXC/view?usp=share_link
Anladım. Ekran kartını servise yollamıştım ancak problem bulamamışlardı. Bahsettiğim video da ki değerler afterburner'dan alınma ve sorunumda tam olarak gözüküyor.
https://dosya.co/bi8efvdm1zq0/IMG_2285.MOV.html
1682659807
Evet testlerde her zaman kullanım değerleri ve diğer değerler normal...