hocam cevabın için teşekkürler
bende aoc yi biraz araştırdım bu süreçte marka güvenilir geldi bana da ve dediğini yapacaktım bende ince hesaptan almayı düşünüyordum 3 kuruş fazla olsun güvenilir yerden olsun mantığı ile monitörü de genel olarak eğendim özellikleri beni tatmin edecek seviyede...
https://www.hepsiburada.com/gamebooster-gb-27f540fp-27-540hz-fhd-fast-ips-0-5-ms-2-hdmi-2-dp-hdr400-hoparlorlu-pivot-flat-gaming-monitor-p-HBCV0000F7ZWOI?magaza=Hepsiburada
Bu monitörü almayı düşünüyorum sizce değer mi yoksa 1 2 ay gibi bir süreçte daha iyisine denk gelme ihtimalim olur mu?
hz...
PSU tarafında japon kapasitörlü modeller bütçeyi çok zorluyor hatta aşıyor daha fiyat performans modellere bakmak daha cazip geliyor.
Monitör tarafında ise 2k düşünmüyorum daha çok Fhd 540 hz alma fikri var aklımda.
Ekran kartı konusuna gelirsek nvidia dan ziyade amd ekran kartı almak f/p...
PSU da kaç w almalıyım ve marka ciddi önem arz ediyor mu buna da dikkat etmeli miyim? rx580 i idareten kullanmak için takıyorum sistem ekran kartsız kalmasın diye. ileride hem ekran kartı hem işlemci upgrade yapıp sistemi kullanmaya devam edeceğm şuanda istediğim sistem hem önü açık kolayca...
İşlemciye 2. elden bakıyorum zaten o daha mantıklı ama 2. el tarafında kafamı karıştıran kısım ram kısmı ben Hatay İskenderun bölgesindeyim (çok merkezi bir şehir değil) şuanda ve çevre illerde dahi olsa parça gidip görme şansım meslekten ötürü pek mümkün olmuyor.
Ve anakartı 2. elden çözmek...
Elimde xfx rx580 8 gb ekran kartı var niyetim ddr4 ten çıkıp ddr5 am5 sistem toplayıp fps oyunu oynamak.
bütçeyi zorlamadan ama anakart tarafında da önümü tıkamadan ileride yükseltme yapmama izin verecek bir sistem nasıl toplayabilirim.
Parçalar 2. elden de olabilir model önerisi ve dikkat...