Üreticide yok ki ülkemizde adamların çoğu aldığı tevikleri ne yapıyor belli değil. Halk ne yapsın buna yani en basit elektronik bileşenleri zor üretiyoruz ne yazık ki.
Sürü psikolojisi işte Allah aşkına şu konuya bi göz at 20 kişiden 18 i alay etmiş, biz yazsak ne olur cart curt. Yav hem yapmıyor hem fikir beyan ediyor. Sen bi yaz elinden geleni yap en azından fikrimizi söylemedik demeyiz. Kamuoyu denen bir şey var kamu bilinçli değil ki.
O yüzden bizim ürettiğimiz tekstil, deri mamulleri vs zaten gelmesin ona eyvallah ama elektronik üretmiyoruz birde kompenentleri veya elektronik ürünleri almasak tam geri kalacağız, elektronik tüm ürünler dışında hepsi yasaklansın eyvallah ama gidip sadece halka yasaklarsan halkın tepki...
Birşe
bir şey olmaz anakart aldığım adam bunun iki katı taşırmıştı macunu etrafını izopropil alkol ile işlemci soket deliğinide çok kaçma varsa iğne ile dibe deydirmeden çok hassas şekilde çıkar tak işlemcini. Sıkıntı olmaz.
Değişen bir şey olmaz asıl masraf zaten gümrük müşaviri, antrepo vb uygulamalar. Muafiyet kalkarsa %20 vergi ödesende yine 10 katı pahalıya alacaksın ve devlet vergi oranını zaten düşürmez kendi cebinden gireceği miktardan vazgeçmez. En mantıklı çözüm Türkiye'de üretimi olan şeylerin tekstil vb...
Saolun hocam, aslında eklenmesi gereken çok daha fazla şey var ama kısa ve öz olmuş hazırlayanın ellerine sağlık. Örneğin;
Bu durum hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor, gerekçe gösterilmiş ama Abd 800 dolar avrupa'da 150 euro altına hiçbir şekilde vergi almıyordu. Tek değişen bir vergi eklentisi...
Satıcı telaş yapıp ürünü geri mi çekmek istedi acaba.
1767905901
Arkadaşın cimer başvuru yazısını buraya atabilecek var mı pc den girdim insta açılmıyor şu an.
İnsanların çoğu ben yazsam ne olacak, ne fark eder ki vs diyor ama tepki koyulmazsa asıl büyük sıkıntı. Herkesin cimer'e vatandaş olarak yazması lazım, bende yazacağım.
1767905517
Sizin işte başka iş var hocam belli tarihe kadar alışverişin devam ediyor olması lazım çünkü.
Dediğin gibi olsada temu,aliexpress te böyle bana soranlardan birisi ddp olarak almadıysa kargoyu ve 6 şubat sonrası varırsa gümrüğe bu durumlardan etkileneceği için her ihtimale karşı belirterek uyarıyorum artık gerisi o kişiye kalmış. ddp kargoda dediğin gibi olsada ddp olmayanda böyle bir...
Kağıt üstünde 6 şubat tarihinden itibaren başlıyor bunun için ben soranlara kargolarını riske atmamaları adına bu şekilde yapmalarını tavsiye ediyorum çünkü 2 ay sonra gelse kardeşim ben 6 şubat ta başlıyor dedim deme riskleri var. Mantıkla pek iş yürümüyor çünkü ne yazık ki ne olacağı belli...
Ya haberi yok ya üfürüyor veya şu an dan bahsetti sadece. 6 şubat sonrası ddp kargo diye bir şey kalmayacak. Belki kendileri bir gümrük müşavirliği firması ile anlaşır orasını bilemiyorum.