Tamamen bilmemekle birlikte bi kaç kişi ürünlerin fiyatına ekleneceğini söyledi masrafların ama ben buna inanmıyorum çünkü her ürünün kendi tip ve sınıfına göre sürpriz vergilendirmeler yapılıyor,önceden bu fiyatları belirleyip alıcıya taahüt etmek imkansız. Gümrükte ne olup ne biteceği belli...
Anladığım kadarıyla almak zorunda olduğun şeyleri aldıracak kadar mantıklı veya burada hiç bulamadığın şeyleri. Birde şu kafama takıldı malum gümrük tamamen sürprizler dünyası, satın alınırken neye göre hesaplayıp fiyatlandırma yapacaklar ve Türkiye'de tekrar ekstra bir gümrük ücret ile...
Alışverişte ödenmiş olacak kısmı pek mantıklı gelmiyor açıkçası çünkü masraflar burada gümrükte hesaplanacak neyi baz alıp neye göre fiyatlara vergi eklenmiş halde satacaklar ki. Sadece masrafı bile sattıkları üründen çok daha pahalıya gelecektir.
Dediğiniz gibi olsa ve örneğin temu bizden gümrük müşavirlik ücreti almasada üstüne ordino,antrepo,vergiler vs eklenince çok üst rakamlara ulaşmaz mı ücretler hocam? Yani düşünüyorum bazı dosyalar ücretleri sabit çünkü gümrükte. Onu neye göre ayarlarlar acaba, birde bu vergi oranları sanırım...
Açıkçası Tcl öneririm kalite ve hız olarak, dedeme onvo tv aldık idarelik kendi odasında izlesin diye ama bu tarz markalar daha çok yaşlı odasına görüntü kalitesi ile pek iş olmayan yerlere veya ufak çocuğu olan sürekli tv si kırılan evlere yönelik diye düşünüyorum. Ana tv olarak alıyorsanız...
Valla pek umurlarında olmuyor yoksa oyun mevzusundan daha büyük tepki aldılar 30 euro muhabbetinde ama bakalım umarım sonu aynı olmaz. Yasak üstüne yasak.