Herkese iyi forumlar, geçen haftalarda toplayacağım kasa için burada bir konu daha açmıştım. O konuya buradan erişebilirsiniz. Kasayı ekran kartı hariç topladım ve sistem özelliklerim şöyle;
İşlemci: https://www.epey.com/islemci/amd-ryzen-9-7950x3d.html
Ekran Kartı...
Sapphire için söylüyorum yaklaşık 7bin liralık fark var ciddi bir fark 😄
1704357777
Asıl odağım çalışmak, tabii zaman zaman oyunda oynayacağım
1704357996
Ayrıca sanırım Arctic'in am5 ile uyumlu sıvı sğutması yok
Maalesef sıvı soğutmayı eski kasamdan çıkartıp kullanacığım o yüzden yenisini alamayacağım. Ancak imkan olursa diğer seçeneklere elbette bakacağım
1704357451
Güncelledim 😄
Ram dediğiniz gibi 6000 MHz ancak pc part pickerda birebir aynısını bulamadığım için bu şekilde ekledim. Sıvı soğutma aslında 360 onu da yanlış seçmişim
Sıvı soğutmayıda yanlış eklemişim 😄 360mm fark yaratırmı? Yine aynı ancak 360mm
1704356781
AM5 sokette çok fazla seçenek yok ve en üst seviye bunu gördüm. Çok teşekkür ederim
İşlemciyi 7950x seçmiştim ancak pcpartbuilderda yanlış seçmişim benimde tercihim o. Sapphire konusunda biraz şüpheliydim ama sanırım seçilebilir bir marka
Bunu düşündüm aslında ama yabancı incelemelere baktığımda aradaki fiyat farkını kapatacak bir fark olmadığı için aradaki fiyat farkını ramlere verdim. Şu anda piyasada en ucuzlarıyla aralarında yaklaşık 4 ~ 5bin fark var.
Herkese selamlar, forumda ilk konumu açıyorum umarım doğru kategoride ve doğru bir şekilde açıyorumdur.
Sadece SSD değiştirmekle başladığım daha sonra toptan sistem toplamaya kara verdiğim bir sistem, şu anda yalnızca anakart ve kasayı aldım ancak siz değerli forum üyelerininde fikrini almak...