Şimdi şöyle: Bilgisayarı açınca normal çalışması gereken RPM'de çalışıyor. Oyuna girince RPM yükseliyor, doğal olarak ses yapıyor, onda sorun yok. Ancak masaüstüne dönünce asla normal RPM'de geri dönmüyor, en yüksekte çalışıyor. Bu da boş yere fazla ses yapıyor, hoş olmuyor. BIOS'tan PWM Auto ve...
biostan ayarlarını yaptım hem pwm voltage hemde auto modda denedim pc ilk acılına fan devri normal oldugu için ses yok oyuna giriyorum 1500rpme cıkıyor dogal olarak ses gelıyor ancak oyundan cıktıkdan 30 dakika sonra bile fan en yuksek devırde calısıyor buda cok sınır bozucu işlemci sıcaklıgına...
rx7600 ekran kartım var işlemci 5 5600g beamng ve god of warda ekran kartı kullanmı yüzde 80 90 onun üstüne çıkmıyor cpu çekirdekleri kullanım oranına baktığımda bazı çekirdekler yüzde 30 bazılar yüzde 70 80 çıkıyor ve ınıyor zaten işlemci olarak 7 5700x geçmeyi düşünüyordum ama merak ettim...
şuan 5 5600g rx580 ve psu olarak 550watt corsair cx550f rgb 80 plus bronze var ekran kartını rx7600 işlemciyide 7 5700x olarak yükselteceğim sizce yeterli olurmu bu psu