anladım hocam ben size haber ederim olanları ama şeyi sorcam benim anakartım 6400mhz destekliyo ramlerim 6000 mhz işlemcim r5 7500f kaç destekliyo maks? 6000 yaptıktan sonra işlemci desteklemiyosada mavi ekran verebilir çünkü
anladım hocamda dün başka bi forumda birisi disk giriş çıkışında falan sorun oluşmuş ekran kartına sıçramış falan dedi gerildim biraz garantiye yollamayı düşündüm
1744462292
bir süre daha deneyip devam ederse hatalar göndericem gibi daha alalı 1 hafta dolmadı
@Emre Zengin hocam hani bana dün demişssiniz ya core tempi falan kaldır msi ı kaldır minidumplara bakıp öyle mi söylediniz onları? onlar mavi ekran verdirten uygulamalar mı yani
1744462079
biosda zaten çok ayar yapmadım other os i eufi yaptım secure boot açılsın diye bide dün o expo tweak i...
hocam bide şu memory management hatasının minidumpını inceler misin ?
ben kendim isteyerek 5400 yaptım hocam EXPO TWEAKED aktifleştirip
1744461918
expo 1 expo 2 bide expo tweak gibi bi ayar vardı onu yaptım aşağıdanda manuel 5400 e sabit tuttum
@Emre Zengin aktifleştirdim 4800 de kullanıyodum 5400 e çektim 4 5 saat kullandım herhangi bi mavi ekran almadım zaten bundan öncede dünde aldıüım tüm mavi ekranlar bilgisayar açılırken veriyor hiç bi zaman kullanırken mavi ekran almadım
hocam crystal disk info ve mark sonuçlarını bırakıyorum görsellere ve ssd markam ise lexar NM620 1TB NVMe PCIe Gen 3 x4 Okuma 3500MB Yazma - 3000MB M.2 SSD
@Emre Zengin hocam kusura bakmayın 1 gün evde değildim dedikleriniz içinden msi afterburnerı kaldırdım core tempi kaldırdım ddu ile ekran kartı driverı kaldırdım ve 566.36 kararlı sürümü yükledim hdtune ile ssdme test yaptım aşağıya sağlık kısmınıda bırakıcam resimlerini
1744381882
1744382314...
@Emre Zengin yardımcı olabilir misiniz lütfen
1744205333
ilk attığım minidump dosyası herkese açık değilmiş tekrardan koyuyorum linki üstüne bide bugün mavi ekranın resmini çekebildim lütfen birisi yardımcı olabilir mi?
güncel minidump...
Arkadaşlar merhaba, 3 gün önce yeni aldığım hazır sistemim elime ulaştı ve kurulumu tamamladım. BIOS'unu güncelledim, Windows 11 kurulumu yaptım, ondan sonra sürücüleri güncelledim. Ancak bilgisayarı uyandıktan sonra açmak istediğimde, ilk önce ASUS yazısı geliyor, sonra bir mavi ekran verip 2-3...
ben başta itopyadan alıcaktım sistemi mail atmıştım elektrik kesintisi çok fazla yaşanıyo bios siz güncellermisiniz diye güncellemiyoruz demişti o tür şeyleri kullanıcı yapıyo tarzında konuştular sonra gaming.gen de gördüğüm sistem daha iyi diye ordan aldım gaming.gen nasıl yapıyor o tür şeyleri...
Arkadaşlar merhaba, bugün hazır sistem satın aldım. Haftaya kadar elimde olmasını bekliyorum ama bu sistem benim ilk masaüstü deneyimim olacak ve ben bilgisayar geldiğinde tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Kurduktan sonra açıp direkt Windows kurmadan önce ilk önce son sürüm BIOS güncellemeyi...
nasıl sorun yok sizin anakartınızda dual bios falan olduğu için olmasın ? benim alcağım sistemde gigabyt h610m h v2 ddr5 anakartı var internetten baktığıma göre ne dual bios nede bios flashback var yani elektirik kesilirse bios güncellenirken anakartım çöp oluyor otomatikmen siz nasıl pil tak...
itopya üzerinden hazır sistem alıcamda bios güncellemeye çok çekiniyorum sürekli elektrik kesintisi yaşanan biyerde yaşadığım için anakartın çöp olmasından korkuyorum rica etsem biosu benim için göndermeden son sürüme güncellerler mi ?