DDR4 için fazlasıyla güçlü bir işlemci ve elinizde hazır DDR4 kit varsa çok mantıklı bir seçenek. Bende X470, Ryzen 5600 ve 2x16GB 3600mh kit vardı elimdeki anakart ve işlemciyi 9K dan sattım yerine 2.elde 12K ya 14600KF ve B760-P DDR4 II aldım toplam cebimden 3K para çıktı ama performans olarak...
AM5 ölmüyor işte dostum. 2016 da ilk AM4 300 serisi anakartlar çıktı (B350, X370) bu anakartlara 2022 de 5800x3D işlemciler geldi yani 6 yıl sonra. Ölen Intel anakartlar yani AMD değil.
Bir Intel kullanıcısı olarak kusura bakmayın ama istediği kadar iyi olsun bu fiyatlara Intel anakart alınmaz.
Intel aynı mimari üzerinden 1 tane pin değiştirerek komple soketi çöp etme ihtimali çok yüksek olan bir firma haliyle millet AM4 gibi 6-7 sene muazzam destek görmüş, AM5 gibi 4 yıldır...
CW dan değişim yapılması imkansız hele ki senin durumunda imkansız ötesi imkansız çünkü 6750XT piyasada kalmadı, üretimi de durdu haliyle sana ya bulurlarsa daha üstü 6800, 6800XT yada 9070 vermeleri gerek. Böyle bir şey yaparlar mı? onun cevabını da sana bırakıyorum.
Ses sorunu neden var? iç bileşenler düşük yükte dahi serin kalamadığı için (aynı enermaxlar gibi) PSU sürekli fan açıyor ve fan curve de iyi ayarlanmadığı için ses problemi oluyor. Ayrıca şunu da belirteyim üreticilerin dahi söylemediği yükten bağımsız olarak iç bileşenler ısınınca bu tarz PSU...
Aynen reis baya kaliteli ve stabilmiş 😂
5.5K para verecem ve PSU kendini yeterli soğutamıyor diye ekstra fan takacam.
Alın üstüne fan takın demek yerine, PSU kendi fanıyla kendini soğutamıyor uzak durun demeniz lazımdı ama burası Türkiye olduğu için kimse aldığı malı eleştirmek dahi istemiyor.