Hiçbir şeyde mantıksızlık yok, öncelikler var. Arkadaşın bütçesi belli ki hem DDR5 geçip hem de ekran kartı upgrade edecek düzeyde değil. Genel bilgiler vermek yerine kullanıcı özelinde bilgiler verip doğru yönlendirmek gerek. AM4 platformu illa ki darboğaz yapacaktır ancak ne zaman ve hangi...
Bu darboğaz olayını tam bilmeden herkes yazıyor. 2K monitörde o işlemci darboğaz yapmaz. 1Kda da yapsa yapsa yüzde 10 yapar. DDR5 sisteme geçince hangi işlemci takacaksınız bilmiyorum ancak bu sisteme sadece ekran kartı değişikliği yaparak alacağınız performans %200 den fazla olur. Hadi diyelim...
Aldığınız anakart ile işlemciler farklı platform. İşlemcilerden de iki tane almışsınız. Muhtemelen al-sat yapıyorsunuz. Sizin gibiler yüzünden ihtiyacı olanlar alamıyor. Yamyam gibi üşüşmeyin bırakın ihtiyacı olanlar alsın.
22 bine 32GB Ram satıyorlar indirim diye onu da şimdi 30 yapmışlar ve hala alıyorsunuz. Ne diyeceğimi bilmiyorum sizlere. Ben itopya filan olsam 1 ay bu fiyatlarda tutar sonra 25e düşürür indirim diye paylaştırıp aldırırım millete.
Şunları fırsat diye paylaştırmamak lazım. 16-17 de alınmaz. Vermeyin şu ramlere şu paraları kurban olayım. Bu ramin edeceği fiyat 7-8 bin fazlasına yazık
Almayın şu ramleri de iyice düşürelim fiyatları. Adamlar 2x16 rami 22 binden indirim diye sıcak fırsat konusu açıyorlar. Asıl fırsat bunlar. 32 GB rame en fazla 8-9 verilir