Bir süredir Claw's Tactical Combat kontrolcüsü üzerinde firmware analizi çalışması yapıyorum. Potansiyeli çok yüksek ama eksikleri olan bir kontrolcü. Cihazın Ajazz GP100 ve EasySMX D10 ile aynı JieLi/BR23 tabanını kullandığı söyleniyordu; yaptığım testlerde donanımın gerçekten çok benzer...
Cihaz bende olmadığı için çalışma şeklini hiç bilmiyorum. Sadece web siteleri gyro algılama konusunda epey eksikler genelde dualsense için optimize edilmişler. Gyro kısmını Steam kontrolcü sekmesinden bakın. Ayrıca Switch modu dışında gyro verisi muhtemelen taşımaz zaten.
Sorun kavram karmaşasından ziyade cihazı biraz fazla anlamak istemem hocam. Çünkü cihazı yalnızca kullanım kılavuzuna bakarak değerlendirmedim; USB tanımlayıcılarını, Bluetooth eşleşmelerini, dongle profillerini ve farklı OEM firmware’lerini doğrudan deneyerek kontrol ettim. Oem olarak kopyası...
NS modunun normalde aynı bluetooh gibi bilgisayara bağlanım eşleşebilmesi gerekiyor. Aynı bluetooh modu gibi orta tuşa basılı tutup eşleşme moduna sokup bilgisayarda Pro Controller olarak gözüküyor mu ve eşleşebiliyor mu bunu merak ediyorum.
Genel çalışması çok güzel bir sorun yok zaten. kablolu modda da bir sorun yok. Yine fiziksel BT modu sorunsuz. ama NS modu bağlanmıyor. Yine dediğim gibi eğer dongle ile kullanırsan switch moduna geçtiğinde gyro sensör verisi gitmiyor. diğer kısımlar sorunsuz. NS modunu deneme şansınız var mı ?
Firmware de sorun var. En azından benimkinde. Dongle Switch modunda Gyro verisi taşımıyor, arka taraftan ayarlanan fiziksel NS moduna alınca da bluetooh ile bağlanmıyor. Profiller her cihazda aynı çalışmıyor tutarsız oluyor.
Cihazla alakalı bir sorun var gibi, Dongle ile Gyro kullanamayacağımı acı bir şekilde öğrendim. Kablolu modda cihaz modunu değiştirerek pro controller yapılım switch tarafında gyro kullanılabiliyor. Lakin arka kısımda modu NS yapmama rağmen bluetooh ile eşleştiremiyorum. Yani bluetooh olarak ta...
Sitesinde sağda solda hiçbir yerde Gyro Sensör olduğunu yazmıyor. İnceleme videosunda kutunun arkasında yazıyormuş gördüm. Aldım bende bir tane, dualsense kollara hiç alışamadım belki bu rahat olur.
Yabancı bir kaç forumda daha okudum ama tam olarak olayı anlayamadım, sorun cihazın kapalı iken mi bataryanın drain olması yoksa oyun oynarken şarja takılı olsa dahi güç yetmeyip batarydan da çekmesi mi ? Bu durumda sadece yüksek watt adaptör çözüm olur mu bilemedim.
17" ekran feci cezbediyor. Bu cihazı almak istiyorum ama şu da gözüme çarptı, Daha üst bir işlemci gibi. Ekran kartı da 115W buna yakın performans verebilir. Ne diyorsunuz ...