Kasayı yeni topladım sayılır 1 ay oldu. Hiçbir sorun yoktu üç gündür pompa fanından garip bir ses geliyor. Video ekledim. Videonun başında 2200 RPM sesi, 5 saniye sonra da 3900 RPM yapıyorum sesi artıyor. Ne yapmam gerek? Bu arada videoda inanılmaz bir ses var kamerayı pompanın dibine soktuğum...
RAM
ANAKART
Bilgisayarı dün topladım dünden beri 4-5 saat kullandım güncellemeler vs. derken 10-15 kere kapatıp açmışımdır hiçbir sorun çıkmamıştı. Az önce aklıma geldi RAM MHz değerlerine bakayım dedim 4800 olduğunu gördüm. BIOS'a girip XMP açtım MHz değerini Auto olarak bıraktım save&exit...
Bir bilgisayarcıya gittim adam baktı her şey doğru görünüyor dedi. Başka bi psu ile denedi çalıştı sistem. Kırk yıl düşünsem de aklıma gelmezdi sıfır aldığım için.
Kablolarda sorun yaşadım. Tüm parçaları yerine taktım en son psu kablolarını anakarta ekran kartına ve işlemcinin üzerindeki 8+8 olan ikiliye taktım. Ancak küçük pinleri beceremedim diye düşünüyorum sorunun nerede olduğunu da tam bilmiyorum.
selamın aleyküm bir sistem topladım internet üzerinden parçaları farklı sitelerden aldım kendim toplarım zannettim ama gece 4-5 saat uğraştım beceremedim. ankara'da bildiğiniz memnun kaldığınız bi bilgisayarcı var mı götürmem lazım. parçalar pahalı her yere götürmeye güvenemiyorum
CL30 iyi mi? Ya da başka tavsiyeniz var mı? RGB olmasını istiyorum.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BF8FVLSL?m=A25GZ8774Z9B6T&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1
Anakart önerisi alabilir miyim hocam? Sadece oyun için kullanacağım. Zaten siyaha doğru kayıyordum sizin bu yorumunuzdan sonra tamamen simsiyaha dönmeye karar verdim.
Hocam bütçeyi 35 olarak düşünelim ekran kartı hariç duruma göre yükseltelim çok zora girmek istemiyorum. Bir de bu sistemde neyi beğenmediniz onu da söylerseniz öğreneyim.