kabloların sağlamlığını kontrol edin ekran kartınıza direkt olarak takılan enerji kabloları varsa mutlaka fazladan psu da ek kablo vardır bide onları değiştirmeyi deneyin
şahsen hayatı boyu amd kullanmış birisi olarak tecrübe ettiğim + ve - leri sayayım
+amd ekran kartları nvidia kartlardan daha ucuz ve fiyat performans kartlarıdır örnek olarak 2. el piyasasında gtx 1050Tİ ekran kartı rx 470 ekran kartından daha pahalı ama daha performanslı olan rx 470
+ek...
amd ekran kartında sadece tek bir sıkıntı yaşıyorum ondada driver sorunu bazı oyunlarda durduk yere çöküyor her güncellemede ekstra bir sorun geliyor ama bi kaç güne düzeltiyorlar
bilgisayara en fazla 4 ayda bir bakım yapıyorum ama psu bakımını hiç yapmadım bi ara onunda bakımını yapayım
1702306852
psu yu yanlış yazmışım tam ismi
RAMPAGE RMP-500-80P 500W 80PLUS 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI
Başlıkta dediğim gibi bilgisayardan sanki yanığımsı bir koku geliyor. her çalıştırdığımda güç kaynağından geliyor gibi hissediyorum ama bilgisayar rahatça çalışıyor,
ayrıca sistem ısındıkça ve fanlar hızlandıkça bu koku artıyor.
Sistemim
RX 470 4g asus rog
ryzen 5 2600x
A320M pro anakart
2x8...
eğer yan monitör olarak kullanacaksan tavsiyem 2. el 60hz bir monitör olur ama yok ben 2 monitörü de oyun oynamak için kullanacağım diyorsan 144 hz bir monitör alabilirsin
ramler fps ni fazla etkilemez ancak diğer 8 liğide takıp 3200 mhz ye overclock yapabilirsin böylece ek ramin olmuş olur ve arkada ram kullanacak programlar çalıştıra bilirsin yada yayıncıysan fazladan ram işine yarıyabilir
Sistemim
RX 470 4g asus rog
ryzen 5 2600x
A320M pro anakart
2x8 3200mhz ram
500W +80 bronze güç kaynağı
Başlıktata gördüğünüz gibi işlemcimin cinebench r23 multicore puanı aşırı düşük ama single core testinden normal puan alıyor