7900x3d ile 7800x3d arasında 3K gibi bi fiyat farkı var. 7900x3d 12çekirdek/24 iş parçacığı 7800x3d 8/16 uzun vadede düşündüğümüz zaman 7900x3d daha karlı duruyor gibi. Tomahawk desteklediği saat hızı DDR5-6600+(OC) // GIGABYTE B650E saat hızı DDR5-8000(OC)
neye dayanarak Tomahawk tavsiye ettin...
''NVIDIA GeForce RTX 4080 Super - 16 GB'' ile ''NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super - 16GB - GIGABYTE Eagle OC'' arasında 7-8 K gibi bi fiyat farkı olmasına rağmen 4070in saat hızları küçük bi miktar daha fazla.
Hocam peki 2 anakart hakkında düşünceleriniz nedir?
Hocam sistemler den bile ola benim aklımı karıştıran 2-3 şey var
1. Nvidia driver ile sistemleri yavaşlatıp yeni çıkarttığı kartlara talebi arttırmak gibi bir politika izler mi?
2.AMD FSR ı geliştirip DLSS3 seviyesine getirebilir mi?
3.sisteme bu kadar para verdikten sonra uzun yıllar Upgrade...
Sistem 1 bana da daha güvenilir geliyor ama AMD de 6GB VRAM fazlalığı ve Ryzen 9 7900X3D aklımı karıştırıyor zaten sistemler arasındaki temel fark bunlar. Sistem 1 de İntel ve Nvidia nın DLSS3 ile AMD FSR nin açık ara önde olması da karar verme konusunda beni baya zorluyor.
Merhaba arkadaşlar, bu sistemlerden birini toplamayı düşünüyorum. Sistemlerin artıları ve eksileri nedir? Ya da iki sistemin bileşenleriden daha iyi bir F/P sistem çıkar mı?
Sistemi topladıktan sonra en az 6-7 yıl arkama bakmak istemiyorum, sistemler bütçemi zorluyor. Monitör için çok fazla...